Miss Kanada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Miss Kanada ya iku salah sijiné adhon-adhon kanthi bebungah beasiswa kanggo para wong wadon enom ing Kanada. Adon-adon iki dianakaké ing Hamilton taun 1945. Ora ana gelar kang diwènèhaké awit taun 1993 nganti tekan 2008. Miturut Miss Kanada kang anyar, lan kaca Miss Teen Canada, gelar diwènèhké manèh kanthi nggatèkaké kapribadhèn, ora mung sadrema pasuryan lan dedeg piyadeg.[1] Adon-adon Miss Kanada iku kontès paling lawas kang nganti saiki èsih dianakaé ing nagara iki.[2]

Kaping pisan Miss Kanada dibabar ya iku taun 1963 ing stasiun tivi CTV dibawahi pranata acara anyar, Peter Jennings lan Baden Langton. Jennings èsih diwènèhi kapracayan dadi pranata acara dhèwèkan nganti tekan taun 1966 lan diganti déning pranata acara game show, Jim Perry, nganti tekan taun 1990. Dominique Dufour, kang mimpang Miss Kanada ing taun 1981, uga naté mèlu nyengkuyung minangka pranata acara bebarengan karo Perry, saka taun 1982 nganti tekan taun 1990. Kontes pungkasan, kang digeganaaké taun 1991, dibawahi Peter Feniak dikancani Liz Grogan.

Adicara iki kawentar ing dasawarsa 1970-an, kang dipirsani déning punjul limang yuta pamirsa, nanging sabanjuré mudhun ing dasawarsa 1980-an, nganti tekan dibubarké sawatara wektu.[3][4] Produser acara iki mratélakké awit saka saking gedhéné biaya minangka alesan ngapa acara iki dibubarké sawatara, bebarengan karo absené Jim Perry, kang pancen péngin arep nglèrèni setengah lumakuné ing sawisé acara adhon-adhon ing taun 1991, Ing pungkasan adhon-adhon Miss Kanada ing taun 1992 ya iku Nicole Dunsdon saka praja British Columbia.

Winnifred Blair saka Saint John, New Brunswick dilantik (dienggoni makutha) minangka Miss Kanada ing tanggal 11 Fèbruari 1923 ing kawitane, adhon-adhon iki ora ana sambung raketé karo Karnaval Mangsa Dingin Montreal.[5][6] Juara loro ing acara kuwi ya iku Muriel Harper saka Kutha Winnipeg, Manitoba.[7]

Adhon-adhon Miss Kanada nampani waralaba saka panitia acara kontès Miss Universe ing taun 1978, nalika juara lorone taun kuwi, Andrea Leslie Eng, mèlu adhon-adhon ing internasional. Saka taun 1979 nganti tekan adhon-adhon pungkasan, kang mimpang Miss Kanada mèlu adhon-adhon kuwi. Miss Kanada 1982, Karen Baldwin, dadi siji-sijiné Miss Kanada kang naté mimpang ing adhon-adhon Miss Universe. Wiwit taun 2003, duta saka Kanada kang maju ing Miss Universe dipilih liwat adhon-adhon Miss Universe Kanada.

Sing mimpang[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki pratélan kang mimpang Miss Kanada:[8]

Taun Jeneng Asal kutha Juara loro
2017 Ciara Thompson Huntsville, Ontario
2016 Anabelle Côté Sherbrooke, Quebec
2015 Dominique Doucette Campbellton, New Brunswick
2014 Priya Madaan[9] Windsor, Ontario
2013 Inès Gavran[10] Quebec
2012 Jaclyn Miles[11] Amherstburg, Ontario
2011 None
2010 Mélanie Paquin[12] Gatineau, Quebec
2009 Lorie Racicot
1992 Nicole Dunsdon Summerland, British Columbia
1991 Leslie McLaren Edmonton, Alberta
1990 Robin Lee Ouzunoff Niagara Region, Ontario Tanya Herman
1989 Juliette Powell Laurentians Region, Quebec Kari Lee Hudson
1988 Melinda Gillies London, Ontario Suzie Pilon
1987 Tina May Simpson Niagara Region, Ontario Cindy MacCallum
1986 Rene Newhouse Cranbrook, British Columbia Wynne Anita Kroontje
1985 Karen Elizabeth Tilley Calgary, Alberta Michelle Irene "Mia" Tambling
1984 Cynthia Kereluk Edmonton, Alberta Iris Hope Naumenko
1983 Jodi Yvonne Rutledge Manitoba Lilianne Pelchat
1982 Karen Dianne Baldwin London, Ontario Renee Louise McLoughlin
1981 Dominique Dufour Laval, Quebec Donna Rupert
1980 Terry MacKay Calgary, Alberta Marie Laurin
1979 Heidi Quiring Manitoba Johanne Turenne
1978 Catherine Swing Toronto, Ontario Andrea Leslie Eng
1977 Yvonne Foster Saskatoon, Saskatchewan Louise Josée Mondoux
1976 Sylvia McGuire Nova Scotia Mary-Lu Zahalan
1975 Terry Lynne Meyer Edmonton, Alberta Manni Mary Fink
1974 Blair Lancaster Burlington, Ontario Line Renaud
1973 Gillian Regehr Victoria, British Columbia Kim Jeffries
1972 Donna Mary Sawicky Kitchener-Waterloo, Ontario Patricia Alison Bain
1971 Caroline Amelia Commisso Thunder Bay, Ontario Betty Ann Hopner
1970 Julie Maloney Ottawa/Hull, Ontario/Quebec
1969 Marie-France Beaulieu Montreal, Quebec
1968 Carol McKinnon Prince Edward Island
1967 Barbara Kelly Vancouver, British Columbia
1966 Diane Landry Winnipeg, Manitoba
1965 Linda Douma Victoria, British Columbia
1964 Carol Ann Balmer Toronto, Ontario
1962–63 Nina Holden* Victoria, British Columbia
1961 Iris Thurlwell Northtown Toronto, Ontario
1960 Rosemary Catherine Keenan Rothesay, New Brunswick
1959 Danica d'Hondt Vancouver, British Columbia
1958 Joan May Fitzpatrick Windsor, Ontario
1957 Gloria Noakes Toronto, Ontario
1956 Dorothy Moreau Montreal, Quebec
1955 Dalyce Smith Whitehorse, Yukon Territory
1954 Barbara Joan Markham Cornwall, Ontario
1953 Kathleen Archibald Kelowna, British Columbia
1952 Marilyn Reddick Toronto, Ontario
1951 Marjorie Kelly Courtland, Ontario
1950 Margaret Bradford London, Ontario
1949 Margaret Lynn Munn Vancouver, British Columbia
1948 Betty Jean Ferguson Halifax, Nova Scotia
1947 Margaret Marshall Toronto, Ontario
1946 Marion Saver Newtonbrook, Ontario
1945 Alice Ste-Marie Abitibi-Témiscamingue, Québec

Connie-Gail Feller mimpang gelar Miss Kanada taun 1960 lan mèlu Miss Amérika, nanging kalah ing tanggal 20 September 1960.

Pranata acara[besut | besut sumber]

Jim Perry- 1967-1991

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Miss Canada TM / Miss Teen Canada TM – Our History". missteencanadatm.com. Retrieved 12 May 2014.
  2. "BC's Tara Teng is Miss Canada". The Filipino Post. 1 February 2011. Retrieved 16 May 2013.
  3. "Farewell, Miss Canada". CBC. 3 January 1992
  4. Pageant News Bureau: Miss Canada Chronicles. pageant.com
  5. "This week in New Brunswick history, Feb. 8–15 (00/02/07)". gnb.ca
  6. "Saint John New Brunswick Time Date". new-brunswick.net
  7. "News in Picture". The Globe. 16 February 1923. p. 10.
  8. "Miss Canada&Miss Teen Canada:MissCanada-Pasttitleholders".
  9. Wright, Rebecca (2 March 2014). "Windsor Woman Wins Miss Canada 2014". The Windsor Star. Retrieved 15 May 2014.
  10. "Inès Gavran: Miss Canada 2013". Ici Radio-Canada Télé (in Prancis). 27 March 2013. Retrieved 15 May 2014.
  11. Belanger, Joe (21 April 2013). "Women of Excellence: Jaclyn Miles". London Free Press. Retrieved 15 May 2014.
  12. Michel Moyneur (8 November 2009). "Une Gatinoise décroche le titre de Miss Canada". Info07.com (in Prancis). Retrieved 15 May 2014.

Pranala njaba[besut | besut sumber]