Tribhuwana Wijayatunggadewi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
c
gawé using AWB
c (gawé using AWB)
 
== Akhir Hayat Tribhuwana ==
Tribhuwana Wijayatunggadewi mudhun saka takhtane kira-kira taun [[1351]] (sawise gawegawé [[prasasti Singasari]]). Tribhuwana banjur dadi Bhre Kahuripan maneh kang kalebu ing ''Saptaprabhu'', yaiku ''dewan pertimbangan agung'' kang duweni anggota saka keluarga kerajaan. Kang dadi raja [[Majapahit]] sabanjure yaiku putane, [[Hayam Wuruk]].
 
Ora ana pesthine kapan Tribhuwana seda. Kitab Pararaton mung nyritakake yen Bhre Kahuripan iku seda sawise pengangkatan Gajah Enggon dadi patih ing taun [[1371]].
{{kotak suksesi|jabatan=[[Dhaptar Raja Jawa#Majapait|Raja Majapait]]|taun=1328–1350|pendahulu=[[Jayanagara]]|pengganti=[[Hayam Wuruk]]}}
{{kotak selesai}}
 
 
[[Kategori:Raja Majapait]]
63.083

besutan

Menu navigasi