Jayanagara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jayanagara
Raja Majapait
Mréntah Majapait: 1309 - 1328
Nami jangkep Sri Maharaja Wiralandagopala Sri Sundarapandya Dewa Adhiswara
Tilar donya 1328
Majapahit
Dipunsarèkaken Istana Kapopongan, Antawulan (Trowulan)
Pendahulu Raden Wijaya
Half-sister Tribhuwana Wijayatunggadewi
Pangganti Tribhuwana Wijayatunggadewi
Dinasti Dinasti Rajasa

Jayanagara iku raja Majapahit kaping pindo (1309-1328), putra Radèn Wijaya saka Dara Petak sing asalé saka Karajan Dharmasraya. Dyah Dara Petak iku saka lima sisihané Radèn Wijaya lan mung saka Dyah Dara Petak iki Radèn Wijaya nduwé katurunan putra lanang, mulané Dyah Dara Petak éntu' gelar Stri Tinuheng Pura sing maknané: sisihan sing dituaké ing istana.

Ing jaman kakuasaan Jayanagara iki kerep kedadéyan pemberontakan sing dilakoni déning Sora taun (1311), Nambi tahun 1316, uga Kuti taun 1319.

Kapustakan[besut | besut sumber]

  • Slamet Muljana. 2005. Menuju Puncak Kemegahan (terbitan ulang 1965). Yogyakarta: LKIS
  • Slamet Muljana. 1979. Nagarakretagama dan Tafsir Sejarahnya. Jakarta: Bhratara
Didhisiki déning:
Raden Wijaya
Raja Majapahit
1309—1328
Diganti déning:
Tribhuwana Wijayatunggadewi


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jayanagara&oldid=1059355"