Gutasi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
21 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Nambahaké id:Gutasi)
| work =
| publisher = Biology Questions and Answers
| accessdate = 0818-0710-20112012
| quote =
| ref =
}}</ref> Proses gutasi kédadosan ing struktur ron sami [[stomata]] ingkang dipunasmani [[hidatoda]].<ref name="Biology Questions and Answers"/> Gutasi saged diamati kaliyantukulè tètès-tètès toya ing pinggir ron ingkang kasusun teratur.<ref name="Rajan"/>
 
Tingkat kédadosan gutasi ménika rendah dipunbandingakén kaliyan [[transpirasi]].<ref name="Rajan"/> Gutasi ugi langkung wontén obsérvasi saking transpiirasi .<ref name="Rajan"/> Titik-titik toya ing pinggir godong kédadosan amérgi gutasi ing injing asring luput anggènè négésaké dados [[embun]].<ref name="Rajan"/>
 
== Mèkanismé ==
 
== Kualitas Toya Kasil gutasi ==
Titik-titik air ingkang medal saking jaringan godong ngelampahi prosesprosès gutasi botenbotén toya murni. <ref name="Rajan"/> pintenpintén-pintenpintén senyawasényawa ingkang dipunmangertosidipunmangèrtosi terlarut ing dalemdalém.<ref name="Rajan"/> pintenpintén-pintenpintén senyawasényawa dipuntemuaken terlarut ing titik-titik toya kasebut inggih punika [[enzim]], [[gendis]], [[asam amino]], [[vitamin]], serta [[mineral]] kadasta [[fosfat|P]], [[Kalium|K]], [[Natrium|Na]], [[Magnesium|Mg]], lan [[Besi|Fe]].<ref name="Rajan"/>
 
== PerbedaanBénténipun gutasi dan transpirasi ==
PintenPintén-pintenpintén bentenipunbénténipun utaminipun gutasi ing transpirasi inggih punika: <ref name="Rao"/>
{| class="wikitable" border="1" cellpadding="3" cellspacing="0" align="center"
! Faktor bentenipun !! Gutasi !! Transpirasi

Menu navigasi