Vitamin C: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(+kurang vit C)
{{inuseuntil|30mei201115Juni2011}}
[[Gambar:Ascorbic acid structure.png|150px|thumb|''struktur'' kimia vitamin C]]
'''Vitamin C''' kuwi salah siji vitamin sing ''larut'' ing jero [[banyu]].<ref name="Internet1">[http://dokter-herbal.com/vitamin-c.html dokter-herbal.com]</ref> Vitamin C diperlokaké awak kanggo nggawé ''[[kolagén]]'' ing jero [[balung]], balung rawan, [[otot]], pembuluh gètih lan ngréwangi nyerep [[zat besi]].<ref name="Internet1"/> Saliyane kuwi, vitamin C uga bisa ngrewangi nggawé lan ngrumati zat ''perekat'' sing nyambungake sel-sel ing jaringan ing jero awak.<ref name="internet3>[http://www.smallcrab.com/kesehatan/658-sekilas-mengenal-vitamin-c smallcrab.com]</ref>Vitamin kang uga duwe jejuluk ''asam askorbat'' iki duwé wujud [[kristal]] [[putih]].<ref name="Internet2">[http://www.researchgate.net/publication/42350058_Peranan_Vitamin_C_Terhadap_Kesehatan_Tubuh_Dan_Rongga_Mulut www.researchgate.net]</ref> Vitamin C bakal luwih awèt kandhungané nalika bentuké padhèt, yèn ing bentuk larutan vitamin C bakal cepet rusak amarga ''[[oksidasi]]'' hawa lan ''[[oksigen]]''.<ref name="Internet2"/>
303

besutan

Menu navigasi