Kumunisme: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: komunis → kuminis (4), Komunis → Kuminis (3)
(→‎top: éjaan, replaced: pérangan saka → péranganing)
(éjaan, replaced: komunis → kuminis (4), Komunis → Kuminis (3))
'''KomunismeKuminisme''' iku [[ideologi]] ing donya. Penganut faham iki asal saka ''Manifest der Kommunistischen'' sing tinulis déning [[Karl Marx]] lan [[Friedrich Engels]]. Sawijining [[manuskrip]] pulitik sing pisanan dibabar ing tanggal [[21 Fèbruari]] [[1848]] téyori ngenani komuniskuminis sawijining analisis pendekatan marang ''[[perjuangan kelas]] (sajarah lan masa kini)'' lan [[ékonomi kasejahtran]] sing sabanjuré tau dadi salah siji obahan sing paling duwé prabawa sajeroning jagad pulitik.
 
KomunismeKuminisme, wiwitané arupa sawijining korèksi marang faham [[kapitalisme]] ing wiwitan [[abad kaping-19]]an, sajeroning swasana sing nganggep yèn kaum [[buruh]] lan pekerja [[tani]] mung péranganing [[produksi]] lan sing luwih mentingaké [[kasejahtran ékonomi]]. Ananging, sajeroning perkembangan sabanjuré, muncul sawetara [[faksi]] [[internal]] sajeroning komunismekuminisme antara penganut komuniskuminis téyori karo komuniskuminis revolusioner sing saben faksi duwé téyori lan cara perjuangané sing béda-béda sajeroning nggayuh [[masarakat sosialis]] kanggo nuju masarakat [[utopia]].
 
== Pranala njaba ==
[[Kategori:Idéologi pulitik]]
[[Kategori:Idéologi]]
[[Kategori:KomunisKuminis|*]]
352.737

besutan

Menu navigasi