Mi Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Indonesian noodles
Masak mie goreng jawa1.jpg
Stir frying mi goreng jawa in a wok.
JinisNoodle
Panggonan asalIndonesia
Tlatah utawa prajaIndonesia and the Netherlands
VariasiVarious
Buku masakan: Indonesian noodles  Médhia: Indonesian noodles

Mi Indonesia minangka sawijining aspek penting saka masakan Indonesia sing beda-beda banget. [1] Olahan ing Indonesia ngemot akeh jinis mi, kanthi saben tlatah asring nggawe resep sing beda.

Jinis mi[besut | besut sumber]

Mi mi indonesia utawa mi gandum kuning lan endhog, bahan utama kanggo macem-macem masakan mi indonesia.
  • Bakmi - mi gandum kuning kanthi endhog lan daging.
  • Bihun - bihun nasi, mi mi sing tipis.
  • Kwetiau - mie pari sing rata utawa kenthel digawe saka beras.
  • Locupan - mi semi-transparan putih digawe saka glepung beras.
  • Makaroni - pasta garing sing bentuke kaya pipa sempit.
  • Mi instan - mi instan.
  • Mi jagung - mi sing digawe saka pati jagung.
  • Misoa - macem-macem mi asin sing tipis banget sing digawe saka glepung gandum.
  • Mi tarik - (mie ditarik) mie tepung gandum alus.
  • Mi telur - mie endhog.
  • Suun - mi transparan sing digawe saka pati - bisa dadi pati kacang ijo, pati kentang, pati ubi jalar, ubi kayu, utawa pati canna - lan banyu.

Tuladha mie[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Media, Kompas Cyber. "Sejarah Bakmi hingga Jadi Favorit di Indonesia". KOMPAS.com (ing basa Indonesia). Dibukak tanggal 2020-06-14.