Melomakarono

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Melomakarona
Melomakarona.jpg
AjanganDessert
Panggonan asalGreece
Woworan pokokSemolina, olive oil and honey
Buku masakan: Melomakarona  Médhia: Melomakarona

Melomakarono ( Yunani: μελομακάρονο jamak: μελομακάρονα, melomakarona ) minangka panganan cuci mulut Yunani sing wujud endhog, umume digawe saka glepung, minyak zaitun, lan madu . [1] Bebarengan karo kourabies yaiku panganan cuci mulut tradisional sing disiapake utamane sajrone musim liburan Natal . Bahan-bahan khas melomakarono yaiku glepung utawa semolina, gula, semangat jeruk lan / utawa jus seger, kognak (utawa minuman sing padha), kayu manis lan minyak zaitun. [2] [3] Sajrone muter, asring diisi kenari sing digiling . Sanalika sawise dipanggang, dicelupake sawetara detik ing sirup adhem sing digawe saka madu lan gula sing dibubarake ing banyu. Pungkasane, dheweke dihiasi lemah, uga potongan kenari sing luwih gedhe. Melomakarona sing ditemokake coklat tuwa uga minangka variasi resep tradisional sing paling anyar.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Melomakarona - Honey Cookies with Walnuts". About.com.
  2. Yagkou, Varvara. "Μελομακάρονα γεμιστά". foodmuseum.cs.ucy.ac.cy (ing basa Greek). Cyprus Food Virtual Museum. Dibukak ing 27 November 2015.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  3. "Μελομακάρονα γεμιστά". mysteriousgreece.com (ing basa English). Dibukak ing 17 April 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)