Masjid Cordoba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mesjid Agung Cordoba
Katedral Dewi Maria diangkat menyang swarga
Mezquita de Córdoba desde el aire (Córdoba, España).jpg
Mesjid-Katedral Kordoba, situs Warisan Donya.
Informasi umum
PrenahCordoba, Andalusia, Spanyol
Koordhinat géografiKoordhinat: 37°52′45.1″N 04°46′47″W / 37.879194°N 4.77972°W / 37.879194; -4.77972
Afiliasi agamaKatulik Roma
DistrikRoman Catholic Archdiocese of Córdoba
Status warisanSitus warisan donyaUNESCO
Deskripsi arsitektur
Jinis arsitèkturMasjid
Gaya arsitekturMoor, Renaissans
Yasa pratama simbulis784
Taun rampung987

Mesjid Cordoba ya iku mesjid Islam ing Spanyol sing saiki wis owah dadi gréja. Nalika jayané Agama Islam ing Spanyol, masjid iki dibangun. Sawisé Wong Muslim dikalahaké déning wong kristen, masjid iki dinista dadi gréja.

Gladri[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]