Masjid Cordoba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mesjid Cordoba
Mezquita-Catedral de Córdoba.jpg
Mezquita-Catedral, a World Heritage Site.
Informasi umum
PrenahCordoba, Andalusia, Spanyol
Koordhinat géografiKoordhinat: 37°52′45.1″N 04°46′47″W / 37.879194°N 4.77972°W / 37.879194; -4.77972
Afiliasi agamaKatulik Roma
DistrikRoman Catholic Archdiocese of Córdoba
Status warisanSitus warisan donyaUNESCO
Deskripsi arsitektur
Jinis arsitèkturMasjid
Gaya arsitekturMoorish, Renaissance
Yasa pratama simbulis784
Taun rampung987

Mesjid Cordoba ya iku mesjid Islam ing Spanyol sing saiki wis owah dadi gréja. Nalika jayané Agama Islam ing Spanyol, masjid iki dibangun. Sawisé Wong Muslim dikalahaké déning wong kristen, masjid iki dinista dadi gréja.

Gladri[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]