Córdoba, Spanyol

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lokasi kutha
Kincir banyu ing Rio Guadalquivir
Masjid ing Cordoba

Córdoba (Basa Arab: قرطبة [Qurtuba], basa Iggris: Cordova) kuwi sawuijining kutha ing Andalusía, sish kidul Spanyol, lan minangka ibukutha provinsi Córdoba. Dumunung ing 37.88° N, 4.77° W, ing pinggir Kali Guadalquivir, wis ana wiwit jaman Romawi kuno minagka Corduba didegaké déning Claudius Marcellus. Pedunungé ana 321,164 2005.

Bangunan wigati[sunting | sunting sumber]

Arsitèktur Religius[sunting | sunting sumber]

  • The Mezquita: Masjid wiwit jaman Umayyad, diwangun taun784), diowahi dadi Katedral sawisé ''Reconquista''.
  • Synagogue (abad ka-14)
  • Gréja gaya Fernandine- lnd Alphonsine (abad ka-13)
  • Monasteries lan brood

Arsitèktur Sipil lan Militèr[sunting | sunting sumber]

  • Alcázar of the Christian Kings (abad ka-14)
  • Palace of Viana with its flowered patios (abad ka-16)
  • Royal residences and palaces
  • The Tower of Calahorra (abad ka-14)
  • The Door of the Bridge (abad ka-16)
  • Plaza Vieja utawa Plaza Mayor
  • Témbok lan menara jaman Islam lan Kristen

Situs Arkéologi[sunting | sunting sumber]

  • Reruntuhan arkéologi Romawi (kuil, musoleum/pasaréyan)
  • Reruntuhan arkéologi Islam (menara)
  • Situs Arkéologi Madinat Al-Zahra (abad ka-10)
  • The Roman Bridge

Taman lan Kebun[sunting | sunting sumber]

  • Garden of the Victory
  • Garden of the Rivas Duc
  • Garden of the Agriculture
  • Garden of the Conde de Vallellano
  • Garden of Juan Carlos I
  • Park Cruz Conde
  • Sotos de la Albolafia
  • Balcón del Guadalquivir
  • Peri-urban park of Los Villares
  • Park of the Miraflores

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Córdoba, Spanyol ing Wikimedia Commons.


Cithakan:World Heritage Sites in Spain

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Córdoba,_Spanyol&oldid=863982"