Lempeni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ardisia elliptica
Starr 050107-2860 Ardisia elliptica.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiosperms
Unranked: Eudicots
Unranked: Asterids
Ordho: Ericales
Famili: Myrsinaceae
Génus: Ardisia
Spésies: A. elliptica
Jeneng binomial
Ardisia elliptica
Thunb.

Lempeni, rempeni utawa Ardisia elliptica kalebu tuwuhan kang tansah ijo. Tuwuhan ikiumebar ing India, Sri Lanka, Indocina, Malaysia, Indonesia lan Papua Nugini.

Tuwuhan iki bisa duwé dhuwur nganti 5 mèter, urip ana lemah kang teles lan ayom, duwé woh ndhompol warna ijo semu klawu nalika mentah lan abang-ungu tuwa nalika wis tuwa.

Tuwuhan iki wiwit awoh nalika umur 2-4 taun.

Pigunan[besut | besut sumber]

Woh lempeni kang isih mentah biyasa digunakaké dadi mimis bedhil-bedhilan kanggone bocah karang padésan. Godhonge bisa kanggo jamu tamba lara kanker.