Legitimasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Legitimasi, dalam èlmu pulitik, maknané, sepira jeroné masarakat gelem nampa lan ngakoni kawenangan, kaputusan utawa kawicaksanan sawijining pemimpin. Sajeroning kontèks legitimasi, gayutan antara pemimpin lan masarakat kang dipimpin luwih ditentokaké déning kaputusan masarakat kanggo nampa apa nulak kawicaksanan kang dipilih déning sang pemimpin.

Legitimasi bisa digayuh kanthi werna-werna cara, kang bisa diklompokaké dadi telung kategori ya iku kanthi simbolis, prosedural utawa material [1], déné Max Weber mènèhi watesan telung sumber kanggo nggayuh legitimasi ya iku cara tradisional, karisma lan legal/rasional.

Saka cara lan sumber mau lair sawetara tipe legitimasi ya iku: legitimasi tradisional, legitimasi ideologi, legitimasi kualitas pribadi, legitimasi prosedural lan legitimasi instrumental.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]