Legitimasi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Legitimasi, dalam èlmu pulitik, maknané, sepira jeroné masyarakat gelem nampa lan ngakoni kawenangan, kaputusan utawa kawicaksanan sawijining pemimpin. Jroning kontèks legitimasi, hubungan antara pemimpin lan masyarakat kang dipimpin luwih ditentokaké déning kaputusan masyarakat kanggo nampa apa nulak kawicaksanan kang dipilih déning sang pemimpin.

Legitimasi bisa digayuh kanthi werna-werna cara, kang bisa diklompokaké dadi telung kategori ya iku sacara simbolis, prosedural utawa material [1], déné Max Weber mènèhi watesan telung sumber kanggo nggayuh legitimasi ya iku cara tradisional, karisma lan legal/rasional.

Saka cara lan sumber mau lair sawetara tipe legitimasi ya iku: legitimasi tradisional, legitimasi ideologi, legitimasi kualitas pribadi, legitimasi prosedural lan legitimasi instrumental.

Referensi[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Legitimasi&oldid=1054552"