Lee De Forest

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lee De Forest
Lee De Forest.jpg
Lair (1873-08-26)Agustus 26, 1873
Council Bluffs, Iowa
Pati Juni 30, 1961(1961-06-30) (umur 87)
Hollywood, Los Angeles, California
Pakaryan Inventor
Kondhang ing triode
Bojo

Lucille Sheardown (o. 1906)
Nora Stanton Blatch Barney (m. 1907-1911)
Mary Mayo (m. 1912-?)


Marie Mosquini (m. 1930-1961)
Wong tuwa(s) Henry Swift DeForest
Anna Robbins
Dulur Calvert DeForest, grandnephew

Lee DeForest (lair 26 Agustus 1873 – pati 30 Juni 1961 ing yuswa 87 taun) ya iku sawijining ahli fisika saka Amérika Sarékat kang kasil naggone nemu triode utawa tabung audion ing taun 1906.[1]

Panguripan[besut | besut sumber]

Dhèwèké minangka salah salah sawijining wong kang duwé jasa ing pangrembakane teknologi radio saliyané Marconi.[1] Dhèwèké kerep diarani bapak radio, simbah telepisi, dhoktor fisika, lan wis kasil anggoné nyipta 300 panemon.[1]

Triode utawa tabung audion ya iku sawijining piranti wigati kang akèh digunakaké ing radio,telepon, radar, telepisi, lan komputer.[1] Ing taun 1912, De Forest nemu yèn triode utawa tabung audion bisa digunakaké minangka penguat sinyal listrik lan pembangkit osilasi.[2] Nalika iku triode kerep digunakaké ing pirang-pirang piranti komunikasi, nanging kawit taun 1947 triode diganti déning teknologi transistor[3]. Sanajan teknologi triode kang diciptake diganti karo tèknologi liyané, nanging De Forest tetep dianggep tokoh paling misuwur ing babagan elektronik.[4]

De forest lair saka kulawarga pendeta. Bapake minangka pendeta fanatik kang kepéngin De Forest dadi pendeta kaya dhèwèké.[4] Nalika umur 6 taun, dhèwèké karo kulawargane ngalih ana ing Alabama.[4] Minangka sawijining pendeta kang apik, kulawarga De Forest tansah mbela kaum kang luwih sengsara.[4] Bapake De Forest ngadegaké sekolah kanggo wong-wong négro sanajan éntuk tentangan gedhé saka wong-wong kulit putih.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d Lee De Forest in the 1900 US Census in Milwaukee, Wisconsin
  2. ^ The De Forest Wireless Telegraphy Tower: Bulletin No. 1, Summer 1904.
  3. ^ The MetOpera Database (archives)
  4. ^ a b c d e Lee De Forest in the 1920 US Census in the Bronx, New York

Pranalar njaba[besut | besut sumber]