Lee De Forest

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lee De Forest
Lee De Forest.jpg
Lair (1873-08-26)Agustus 26, 1873
Council Bluffs, Iowa
Pati Juni 30, 1961(1961-06-30) (umur 87)
Hollywood, Los Angeles, California
Pakaryan Inventor
Kondhang awit triode
Bojo

Lucille Sheardown (o. 1906)
Nora Stanton Blatch Barney (m. 1907-1911)
Mary Mayo (m. 1912-?)


Marie Mosquini (m. 1930-1961)
Wong tuwa Henry Swift DeForest
Anna Robbins
Dulur Calvert DeForest, grandnephew

Lee DeForest (lair 26 Agustus 1873 – pati 30 Juni 1961 ing yuswa 87 taun) ya iku sawijining ahli fisika saka Amerika Serikat kang kasil naggone nemokake triode utawa tabung audion ing taun 1906.[1]

Panguripan[besut | besut sumber]

Dhèwèké minangka salah salah sawijining wong kang duwéni jasa ing pangrembakane teknologi radio saliyane Marconi.[1] Dhèwèké kerep diarani minangka bapak radio, simbah telepisi, dhoktor fisika, lan wis kasil anggone nyiptakake 300 panemon.[1]

Triode utawa tabung audion ya iku sawijining piranti wigati kang akèh digunakake ing radio,telepon, radar, telepisi, lan komputer.[1] Ing taun 1912, De Forest nemokake yèn triode utawa tabung audion bisa digunakake minangka penguat sinyal listrik lan pembangkit osilasi.[2] Nalika iku triode kerep digunakake ing pirang-pirang piranti komunikasi, nanging kawit taun 1947 triode diganti déning teknologi transistor[3]. Senajan teknologi triode kang diciptake diganti karo tèknologi liyane, nanging De Forest tetep dianggep minangka tokoh paling misuwur ing bidhang elektronik.[4]

De forest lair saka kulawarga pendeta. Bapake minangka pendeta fanatik kang kepengin De Forest dadi pendeta kaya dheweke.[4] Nalika umur 6 taun, dhèwèké karo kulawargane ngalih ana ing Alabama.[4] Minangka sawijining pendeta kang apik, kulawarga De Forest tansah mbela kaum kang luwih sengsara.[4] Bapake De Forest ngedekake sekolah kanggo wong-wong negro senajan éntuk tentangan gedhé saka wong-wong kulit putih.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d Lee De Forest in the 1900 US Census in Milwaukee, Wisconsin
  2. ^ The De Forest Wireless Telegraphy Tower: Bulletin No. 1, Summer 1904.
  3. ^ The MetOpera Database (archives)
  4. ^ a b c d e Lee De Forest in the 1920 US Census in the Bronx, New York

Pranalar njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lee_De_Forest&oldid=1087824"