Kuwé lardy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Lardy cake
Lardy cake from The Indulgent Baker, Caversham, UK - 20150711.jpg
Jeneng liyanéLardy bread, lardy Johns, dough cake, Fourses cake
Panggonan asalUnited Kingdom
Tlatah utawa prajaSouth and west of England
Woworan pokokrendered lard, flour, sugar, spices, currants and raisins
VariasiDripping cake
Buku masakan: Lardy cake  Médhia: Lardy cake

Cake Lardy, uga dikenal minangka roti lardy, lardy Johns, cake keuangan lan fourses cake punika wangun Spiced sugih tradisional roti ketemu ing sawetara kabupatèn kidul Inggris, saben ngakoni kanggo nyedhiyani resep asli. Iki isih dadi kue teh akhir minggu sing populer ing kabupaten kidul Inggris, kalebu Sussex, Hampshire, Berkshire, Wiltshire, Dorset lan Gloucestershire .

Katrangan[besut | besut sumber]

Utama úa sing anyar render lard, glepung, gula, rempah-rempah, currants lan raisins . [1] Kue lemut bisa dipangan sawayah-wayah minangka cemilan, nanging umume dikonsumsi ing wayah awan kanthi tèh utawa kopi . Kue lardy sugih banget lan legi lan dipangan kanthi tradisional kanggo acara-acara khusus, dina lan preinan lan festival panen.

Kue digawe nganggo lapisan adonan sing digulung lancip nganggo bahan liyane. Kaya sing dilaporake pangarang Elizabeth David, buku masak Hampshire menehi saran supaya kue kasebut dibalik sawise dipanggang "saengga lard bisa direndhem." Secara teoritis bisa ngganti mentega kanggo lard, nanging kaya Elizabeth David: "Kepiye kue Lardy tanpa lard?"

[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Lardy Cake". Foods of England. Dibukak ing 20 April 2015.
  2. English Bread and Yeast Cookery 1994 ed. Pg 462, footnote