Hampshire

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lokasi Hampshire ing Inggris

Hampshire arupa sawijining county ing Inggris sing duwé wiyar wewengkon 3.769 km² lan populasi 1.671.000 jiwa (2005). Kutha krajané ya iku Winchester.

Hampshire iku papan tujuan wisata sing populèr, kanthi atraksi wisata klebu resort ing pinggir laut, laladan bahari ing Portsmouth lan musium ing kutha Beaulieu. Hampshire duwé sajarah bahari sing cukup tuwa. Loro ing antarané pelabuhan Inggris sing paling gedhé ana ing pesisiré.

Hampshire arupa papan kalairan pengarang-pengarang buku misuwur Charles Dickens lan Jane Austen.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hampshire&oldid=1056719"