Hampshire

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lokasi Hampshire ing Inggris

Hampshire wujud siji county ing Inggris kang duwé wiyar wewengkon 3.769 km² lan populasi 1.671.000 jiwa (2005). Kutha krajané ya iku Winchester.

Hampshire iku papan jujugan plesiran kang populèr, kanthi atraksi wisata kalebu resort ing pinggir laut, laladan bahari ing Portsmouth lan musium ing kutha Beaulieu. Hampshire duwé sajarah bahari kang cukup tuwa. Loro ing antarané pelabuhan Inggris kang gedhé dhéwé ana ing pesisiré.

Hampshire wujud papan kalairan pengarang-pengarang buku misuwur Charles Dickens lan Jane Austen.

Pranala njaba[besut | besut sumber]