Leicestershire

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Papan Licestershire ing Inggris

Leicestershire (/[unsupported input]ˈlɛstərʃɪər/ or /ˈlɛstərʃər/; disingkat Leics.) arupa sawijining county ing Inggris sing wiyar wilayahé 2.156 km² lan populasiné 915.800 jiwa (2005). Kutha krajané ya iku Glenfield. Jenengé dijupuk saka papan sing wis padhet pendhudhuk, Leicester, sing kanthi tradhisional iku pusat administrasiné, sanajan saiki wis duwé pamaréntahan dhéwé sing kapisah lan béda saka Leicestershire. County iki wewatesan karo Derbyshire ing arah lor-wétan, Nottinghamshire ing lor, Rutland ing wétan, Warwickshire ing kidul-kulon, Staffordshire ing kulon, Lincolnshire ing lor-wétan, lan Northamptonshire kidul-wétan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]