Buku masak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Eliza Smith 's The Compleat Housewife, 1727

Buku masak utawa buku masak [1] minangka referensi pawon sing ngemot resep . Buku masak bisa umum, utawa bisa uga spesialisasi ing masakan utawa kategori panganan. Resep ing buku masak disusun kanthi macem-macem cara: kursus (panganan pembuka, kursus pertama, panganan utama, panganan cuci mulut), kanthi bahan utama, kanthi teknik masak, abjad, miturut wilayah utawa negara, lan liya-liyane. Bisa uga kalebu ilustrasi panganan sing wis rampung lan langkah-langkah persiapan; diskusi babagan teknik masak, saran babagan peralatan dapur, bahan, lan substitusi; cathetan sejarah lan budaya; lan sapanunggalane. Buku masak bisa uga ditulis dening panulis, sing bisa uga koki, guru masak, utawa panulis panganan liyane; bisa ditulis kanthi kolektif; utawa bisa uga anonim. Dheweke bisa uga ditujukan kanggo juru masak ing omah, kanggo juru masak restoran profesional, juru masak institusional, utawa menyang pamirsa sing luwih mligi. Sawetara buku masak didaktik, kanthi resep rinci sing ditujokake kanggo pamula utawa wong sing sinau masak masakan utawa masakan tartamtu; [2] liyane minangka memoire aide sederhana, sing bisa nyathet komposisi sajian utawa pangukuran sing pas, nanging ora teknik sing rinci. [3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Definition of cookery book | Dictionary.com". www.dictionary.com (ing basa Inggris). Dibukak tanggal 2019-11-08.
  2. e.g. Mastering the Art of French Cooking
  3. e.g. Le Répertoire de la Cuisine