Kuwé cucur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kue cucur
Kue Cucur.jpg
Brown kue cucur acquired from brown palm sugar
Jeneng liyanéKuih cucur (Malaysia), khanom fak bua or khanom chuchun (Thailand)
AjanganDessert
Panggonan asalIndonesia
Tlatah utawa prajaJakarta and Nationwide in Indonesia, also popular in Malaysia, Thailand and Vietnam
Hawa ajanganhot, warm, or room temperature
Woworan pokokRice flour, sugar, coconut milk
Buku masakan: Kue cucur  Médhia: Kue cucur

Kue cucur (basa Indonesia ) utawa kuih cucur ( Melayu ), ditepungi ing basa Thai minangka khanom fak bua ( ขนมฝักบัว , kocapan [kʰā.nǒm fàk būa̯] ) utawa khanom chuchun ( ขนมจู้จุน utawa จูจุ่น ), minangka nyamikan tradisional saka Indonesia, lan misuwur ing bagean Asia Tenggara, kalebu Indonesia, Malaysia, Thailand kidul lan Vietnam . Ing Indonesia, kue cucur bisa ditemokake ing saindenging pasar tradisional ing negara kasebut; jinis populer, Nanging, jinis Betawi saka Jakarta . [1] Ing Brunei lan Malaysia, istilah cucur umume digunakake kanggo nyebut jinis fritters apa wae . Jinis cucur kang populer ing Brunei lan Malaysia yaiku Jemput-jemput (uga dikenal kanthi jeneng Cokodok) lan Pinjaram (uga dikenal minangka Kuih cucur gula merah / melaka ). Ing Thailand Kidul, asring ditampilake ing upacara manten lan festival.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Kue Cucur Spesial". Indonesia Food Corner.