Jemput-jemput

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jemput-jemput
YosriJemputBawang.jpg
An onion Jemput-jemput.
Jeneng liyanéCekodok
JinisSnack
AjanganSnack
Panggonan asalIndonesia[1] and Malaysia[2]
Olah-olahan nasional gegayutanIndonesia, Malaysia, Singapore, Brunei
Hawa ajanganHot
Woworan pokokFlour (alternative ingredients for flavours: banana, anchovies, prawns, onion or maize)
Buku masakan: Jemput-jemput  Médhia: Jemput-jemput

Jemput-jemput utawa cekodok minangka olahan gorengan tradisional sing populer ing Indonesia, Brunei, Malaysia lan Singapura sing digawe saka glepung gandum . Biasane wujude bunder lan cenderung beda-beda ukurane. Ana macem-macem jinis cemilan iki, sawetara nggunakake pisang, [3] teri utawa udang, bawang utawa jagung .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Jemput jemput pisang kuliner khas anambas, kepulauan riau". (Indonesian)
  2. {https://www.samtanskitchen.com/blogs/recipes/kuih-kodok-jemput-jemput-pisang-malaysian-mashed-banana-fritters
  3. "Local bananas: A cheat sheet on the common banana types sold here". The Straits Times. 15 April 2014. Dibukak ing 3 October 2016.