Kuwé batik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Malaysian batik cake.jpg

Kue batik ( Melayu : Kek batik ) minangka salah sawijining jinis olahan panganan cuci mulut kue kulkas Malaysia sing diilhami dening tiffin, sing digawa Inggris ing negara Inggris ing jaman penjajahan, lan diadaptasi karo bahan-bahan Malaysia. Kue iki digawe kanthi nyampur biskuit Marie sing rusak dikombinasikake karo saos coklat utawa kastor runny sing digawe nganggo endhog, mentega / margarin, susu kental, Milo lan serbuk coklat . [1] Kue kasebut disajikake sajrone acara khusus kaya Idul Fitri lan Natal . [2]

Iki uga padha karo irisan landak lan kue biskuit coklat Pangeran William paling anyar, sanajan beda-beda bahane. [3] Ing Brunei, jajan Batik ditutupi karo topping warna ijo.

[4]

Macem-macem jinis kue Batik saka Brunei kanthi topping ijo

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Kek Batik Coklat" (ing basa Melayu). mStar. 1 August 2014. Diarsip saka sing asli ing 11 May 2016. Dibukak ing 11 May 2016.
  2. Jane F. Ragavan (1 August 2014). "No-bake, last-minute desserts for Christmas". Star2. Diarsip saka sing asli ing 11 May 2016. Dibukak ing 21 December 2015.
  3. Jane F. Ragavan (1 August 2014). "No-bake, last-minute desserts for Christmas". Star2. Diarsip saka sing asli ing 11 May 2016. Dibukak ing 21 December 2015.
  4. Ak. Jefferi Pg. Durahman (27 October 2014). "Kekalkan Warisan Kuih Tradisi Brunei" (ing basa Melayu). Pelita Brunei. Diarsip saka sing asli ing 17 November 2016. Dibukak ing 11 May 2016.