Kucing liar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kucing liar
Felis silvestris Kocka divoká zoo cropped.jpg
Kucing liar
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Carnivora
Subordho: Feliformia
Famili: Felidae
Génus: Felis
Spésies: F. silvestris
Schreber, 1777
Wild Cat Felis silvestris distribution map.png

Kucing liar (Felis silvestris) iku sawijining komplèks spesies sing dumadi saka rong spesies kucing liar cilik: kucing liar Eropah (Felis silvestris silvestris) lan kucing liar Afrika (F. silvestris lybica). Kucing liar Eropa manggon ing alas ing Eropah, Anatolia lan Kaukasus, dene kucing liar Afrika manggoni lanskap semi-gersang lan stepa ing Afrika, Semenanjung Arab, Asia Tengah, menyang India kulon lan China kulon.