Krumkaké

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Krumkake
1krumkake.jpg
A krumkake
JinisCookie
Panggonan asalNorway
Woworan pokokFlour, butter, eggs, sugar, cream
Buku masakan: Krumkake  Médhia: Krumkake

Krumkake (basa basa Nurwègen: [ˈkrùmˌkɑːkə], sing artine kue sing mlengkung, krumkaker jamak) yaiku cookie wafel Nurwègen [1] digawe saka glepung, mentega, endhog, gula, lan krim .[2] Katurunan saka Italia pizzelle, hiasan loro-sisi wesi khusus griddle, utawa ing Sisilia cannolo, utawa padha karo wesi waffle, wis tradisional digunakake kanggo panggangan roti babak lancip. Wesi tuwa digunakake ing kompor, nanging setrika listrik modern nyedhiyakake lumahing nonstick, wektu otomatis, lan sawetara kue saben batch. Nalika panas, 13–20 cm krumkaker digulung dadi kerucut cilik ing bentuk kerucut kayu utawa plastik. Krumkake bisa dipangan kosong utawa diisi krim kocok (asring multekrem ) utawa isi liyane.

Cookie iki populer ora mung ing Nurwègen nanging uga kanggo turunan imigran Nurwègen ing New England lan Midwest Amerika. Krumkaker tradisional digawe kanggo nyiyapake Natal, uga cookie liyane saka Nordic kalebu Sandbakelse lan Rosettes . Dheweke nawakake panganan cuci mulut sing legi sawise nedha bengi tradisional Natal. Ing Jerman, cookie umume diisi barang-barang sing enak. Iki uga digunakake minangka jinis kerucut es krim.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Aase Strømstad: Mat på norsk. Tradisjonsrike retter fra hele landet, Aschehoug forlag 1985, side 98, ISBN 82-03-11408-3
  2. Krumkaker av byggmel - på matoppskrift.no