Sandbakelse

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sandbakelse
Sandbakelse.jpg
Sandbakelse and their tins
Jeneng liyanéSandbakkels, sandkaker
JinisSugar cookie
Woworan pokokFlour, butter, eggs, sugar, and almond extract
Buku masakan: Sandbakelse  Médhia: Sandbakelse
Sandbakelse tumpukan

Sandbakelse utawa ' Sandbakkels' (tegese tart wedhi ) utawa ' Sandkaker' minangka salah sawijining olahan cookie gula Nurwègen . Dheweke minangka tradhisi Natal ing pirang-pirang kulawarga. Sandbakelse digawe saka glepung, mentega, endhog, gula, lan ekstrak almond — bisa uga nganggo vanilla utawa kapulaga . Sawise adonan dicampur lan adhem, banjur dicampur ing kaleng suling. Bocah-bocah umur loro utawa telu bisa ngrewangi tahap iki, mula dadi pengalaman manggang pertama kanggo akeh. Sawise sepuluh menit ing oven, nemplekake cookie saka kaleng paling panas kanggo wong diwasa.