Kołacz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kołacz
Traditional Kołacz
Traditional Kołacz
JinisPastry
Panggonan asalPoland
Woworan pokokdough, cheese, butter, flour
Buku masakan: Kołacz

Kołacz ( Pangucap cara Polen: [ˈkɔwat͡ʂ] ) artine kue, kue rodha, utawa kue kopi (macem-macem diterjemahake dadi kolach, kolachky, kolacky, kolachy, saka basa basa Polandia: Koło  : "disk") minangka jajanan tradisional Polen, sing asale kue pengantin diwiwiti abad kaping 13,[1] sing mlebu omah Amerika ing preinan Natal lan Paskah. Kue kue yaiku adonan sing empuk lan empuk sing diisi macem-macem isian sing enak lan enak kayata apricot, raspberry, prune, keju manis, wiji popia utawa uga campuran kacang. Varian saka jajanan Slavia tradisional wis ditemokake ing pirang-pirang masakan Eropa Tengah lan Timur, kayata adonan ragi ragi Czech sing diarani kolache ( koláč ). Nalika adonan lan adonan isi wis digulung uga dikenal minangka makowiec, makownik, poteca, strucla z makiem (strudel seed poppy), strucla orzechowa (strudel walnut), strucla z migdałami (almond strudel). Ing basa Hungaria, iki diarani Diós-mákos Beigli utawa Bejgli. Sawetara taburan gulung nganggo wiji poppy utawa gula bubuk ing sisih ndhuwur lan bisa dipanggang ing wajan bunder utawa cara dawa ing wajan jeli kaya balok.

Kue-kue Polen digawe saka adonan khusus sing nggabungake krim keju karo mentega lan tepung. Campuran bahan iki menehi kualitas flakey unik padha karo kerak pie. Kanggo porsi individu, padha karo rugelach, adonan digulung lancip banjur dipotong dadi kothak. Baris lancip kanggo ngisi nyebar ing diagonal alun-alun. Banjur loro sudhut sing ngelawan dilipat saben liyane kanggo nggawe bentuk kue sing khas. Yen digawe kanthi akeh utawa gulung, sajian diiris kaya roti.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Knab, Sophie Hodorowicz (1997). Polish Wedding Customs & Traditions. p. 126. ISBN 9780781805308. Dibukak ing 19 January 2015.