Kuwé pangantèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kue pesta tingkat telu ing Jerman. Kue spons coklat populer ing Jerman lan Ostenrik.[1]

Kue panganten yaiku kue tradisional sing disajikake ing resepsi pesta sawise nedha bengi. Ing sawetara wilayah ing Inggris, kue pengantin disajikake nalika sarapan ; 'sarapan manten' ora ateges panganan bakal dianakake ing wayah esuk, nanging ing wektu sawise upacara ing dina sing padha. Ing budaya Barat modern, kue kasebut biasane ditampilake lan disedhiyakake kanggo tamu nalika resepsi. Biasane, kue pengantin digawe kanggo menehi tamu apik lan tamu. Nanging, saiki, dheweke luwih penting kanggo pesta pernikahan lan ora mesthi diwenehake kanggo para tamu. Sawetara roti sing dibangun karo mung undakan becik ditonton siji kanggo putri lan ngresiki kanggo nuduhake, nanging iki arang wiwit biaya prabédan antarane palsu lan tiers nyata iku paling tithik.

Ing Inggris lan Australia, kue pengantin tradisional minangka kue buah, sing dihias kanthi rinci karo lapisan es lan bisa diisi karo pasta almond .[1] Woh-wohan uga dadi kue pengantin tradisional ing AS nganti pertengahan abad kaping 20.[2]

Kue penganten khusus
Kue pengantin ditutupi fondant, ditampilake ing acara adol. Amarga lapisan kasebut tumpukan siji ing ndhuwur sabanjure, tanpa kolom utawa pamisahan ing antarane, gaya iki kadang diarani kue tumpukan .
Jajan manten Croquembouche

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b Castella, Krystina (2012-01-03). A World of Cake: 150 Recipes for Sweet Traditions from Cultures Near and Far; Honey cakes to flat cakes, fritters to chiffons, tartes to tortes, meringues to mooncakes, fruit cakes to spice cakes (ing basa Inggris). Storey Publishing. pp. 296–299. ISBN 9781603424462.
  2. Stewart, Claire (2017-04-01). As Long As We Both Shall Eat: A History of Wedding Food and Feasts (ing basa Inggris). Rowman & Littlefield. p. 13. ISBN 9781442257146. ...between the 1900s and the 1960s. Yet it was generally a fruit cake...