Kolach

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kolach
Larger koláč, called "frgál", typical of the Moravian Wallachia area
Larger koláč, called "frgál", typical of the Moravian Wallachia area
JinisSweet bread
Panggonan asalCzech lands and Slowak
Tlatah utawa prajaCentral Europe
Buku masakan: Kolach
Nyepakake Kolache ing panggangan

Kolach (uga dieja kolache, kolace utawa kolacky /kəˈlɑːi, -ki/, [1] saka kolokolčan Czech lan Slovak, sg. koláč ) minangka sawijining jinis pastri sing nduwèni bagéan isen woh sing dikelilingi adonan puffy.

Perayaan Kolache[besut | besut sumber]

Saperangan kutha, kalebu Tabor, South Dakota ; Verdigre, Nebraska ; Wilber, Nebraska ; Prague, Nebraska ; Caldwell, Texas ;[2] East Bernard, Texas ; Crosby, Texas ; Hallettsville, Texas ; Prague, Oklahoma ; Gereja Katulik St Ludmila ing Cedar Rapids, Iowa ; lan Kewaunee, Wisconsin [3] nganakake perayaan Festival Kolache taunan.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Cithakan:Dictionary.com
  2. "Michele Casady, "Rain and kolaches? Czech"". Bryan-College Station Eagle, September 13, 2009. Diarsip saka sing asli ing September 15, 2009. Dibukak ing October 24, 2009.
  3. "Czech & Kolache Festival : Agricultural Heritage & Resources". Agriculturalheritage.org. 1999-02-22. Dibukak ing 2019-12-28.