Kiyèf

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Biyara St. Michael

Kiyèf[1] utawa Kiev (Kyiv, basa Ukraina: Ки́їв) iku kutha krajan Ukraina. Tembung Kiyèf asal saka basa Ruslan déné tembung Kyiv asalé saka basa Ukraina.

Kutha iki kang ndunungi watara 2,6 yuta jiwa.

Greja Sofia ing Kyiv minangka warisan donya kang direksa déning UNESCO wiwit taun 1990.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kutha krajan ing Éropa


  1. Kajawen Balai Pustaka 1937 11 1666[pranala mati permanèn], kaca 1423