Menyang kontèn

Kesong puti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kesong puti
Masalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
Nagara asalMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
KuthaMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
Sumberé susuMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
PastéurisasiYes
TèksturSoft
Suwéné nuwaNone
[[Commons:Kategori:Masalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana. |Médhia magepokan ing Wikimedia Commons]]

Carabao, Wedhus, SapiNggihAlusOra ana

Kesong puti yaiku salah sawijining jinis olahan arupa keju putih alus, ora nganggo, putih saka Filipina, digawe saka susu carabao tanpa garam lan uyah sing dicampur karo cuka, jus jeruk, utawa kadang-kadang rennet . Uga bisa digawe nganggo susu wedhus utawa sapi . Nduweni rasa asin lan tart sing entheng. Nalika digunakake agen asem, iku padha karo queso blanco utawa panel . Yen digunakake rennet, meh padha karo kebo mozzarella . Konten lembab uga beda-beda, wiwit meh meh gelatin nganti ditekan lan kukuh. Bisa dipangan kaya biasane, dipasangake karo roti (biasane pandesal ), utawa digunakake ing macem-macem masakan ing masakan Filipina . Biasane didol dibungkus godhong gedhang . [1]

Sarapan tradisional Filipina nganggo kesong putih, pandesal, sinangag (sega bawang putih), lan sosis longganisa

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Ponseca, Nicole & Trinidad, Miguel (2018). I Am a Filipino: And This Is How We Cook. Artisan Books. ISBN 9781579658823.{{cite book}}: CS1 maint: multiple names: authors list (link)