Mozzarella kebo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Buffalo mozzarella
Mozzarella di bufala3.jpg
Nagara asalItaly
WewengkonCampania, Lazio, Apulia and Molise
Sumberé susuItalian water buffalo
TèksturFresh
SèrtifikasiMozzarella di Bufala Campana:
Italy: DOC 1993
EU: PDO 1996
Symbol question.svg Médhia magepokan ing Wikimedia Commons

Kebo banyu ItaliaSegerMozzarella di Bufala Campana:



</br> Italia: DOC 1993



</br> UE : PDO 1996

Buffalo mozzarella ( Basa Italia: mozzarella di bufala  ; Neapolitan ) yaiku mozzarella sing digawe saka susu kebo Mediterania Italia . Iki minangka produk susu sing diproduksi tradisional ing Campania, utamane ing propinsi Caserta lan Salerno . Tembung mozzarella asale saka prosedur sing diarani mozzare sing artine "ngethok nganggo tangan", pisah saka curd, lan digunakake ing potongan individu, yaiku proses pamisahan curd dadi bal cilik.  Iki dihargai amarga fleksibilitas lan tekstur elastis lan asring diarani "ratu masakan Mediterania", "emas putih" utawa "mutiara meja".

[ <span title="This claim needs references to reliable sources. (March 2018)">perlu rujukan</span> ]