Longaniza

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Longaniza saka Castile lan León, Spanyol

Longaniza ( pangucap cara Spanyol: [loŋɡaˈniθa], utawa pangucap cara Spanyol: [loŋɡaˈnisa] ) iku salah sawijining jinis olahan arupa sosis ( embutido ) padha karo chorizo lan uga rapet karo Portugis linguiça . Ciri khas sing ditegesi beda karo wilayah liyane. Iki misuwur ing masakan ing sawetara wilayah ing Spanyol, Argentina, Uruguay, Puerto Rico, Republik Dominika, El Salvador, Meksiko lan Chili . Ing Filipina, diarani longganisa lan beda banget karo atusan varian kanthi rasa lan bentuk vernakular sing beda amarga 144 klompok etno-linguistik ing Nusantara.

Longganisa Filipina biasane dipangan nalika sarapan, uga sinangag (nasi goreng bawang putih) lan tocino
Maneka jinis longganisas Filipina ing Quiapo, Manila