Kebon Botani Bukares

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kebon Botani Bukares
Gradina-botanica-bucuresti.jpg
Informasi Umum
Panggon Bukares, Rumeni
Koordinat 44°26′16.44″N 26°3′49.13″E / 44.4379000°N 26.0636472°E / 44.4379000; 26.0636472
Taun madeg 1860
Dioperasiaké Pamaréntah Bukares
Status -

Kebon Botani Bukares, (saiki dijenengake Dimitrie Brândză, ya iku jenenge pendiri kebon iki), iku sawijining kebon botani nduk kutha Cotroceni, ora adho saka Bukares, Rumania. Kebon iki duwé jembar 17,5 hektar, kalebu ning njeroné ana omah kaca sing jembaré 4,000 m², lan duwé koleksi ora kurang saka 10,000 spésies taneman.

Kebon botani ing Bukares, diwiwiti saka taun 1860, sing dibangun ana ing area Universitas Kedhokteran dan Farmasi Carol Davila. Direktur pertamané ya iku seorang botanis, jenengé Ulrich Hoffmann, lan enam taun sak bare digantiké ambek Dimitrie Grecescu. Kebun iki lagi waé dipindahake ana ing pernahé sing saiki padha taun 1884 olèh Dimitrie Brândză, seorang botanis Rumania, lan Fuchs, seorang arsitèk Bèlgi.

Kebon iku dibuka manèh kanggo umum padha taun 1891, sak bare yasan rumah kaca rampung direnovasi. Kebon iki mengalami kerusakan sing cukup parah pas Perang Dunia I, dimana area iku diduduki olèh bala Jerman, lan pas Perang Dunia II amergo pengeboman olèh bala Sakuthu lan Nazi.

Nduk jeroné kebun iku ana sawijining musiyum botani sing ana ning gedung tipe Brâncovenesc, ora adhoh saka pintu mlebune. Ing jeroné musiyum iku dipamerake ora kurang saka 5,000 spésies taneman, uga ana 1,000 taneman-taneman eksotis.

Pranala njaba[besut | besut sumber]