Kashkaval

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kashkaval diwasa saka Makedonia Lor

Kashkaval minangka jinis keju sing digawe saka susu sapi (kashkaval vitosha), susu wedhus (kashkaval balkan), utawa kalorone (preshav kashkaval). [1] Jeneng iki dijupuk saka caciocavallo Italia (basa Basa Rumania: cașcaval  ; Bulgari: кашкавал , pronounced [kɐʃkɐˈvɑɫ] ; Basa Makedonia: кашкавал , pronounced [kaʃkaˈval] ; Basa Serbia: качкаваљ utawa kačkavalj ; Masalah Lua ing Modhul:Lang larik 1120: attempt to index field 'article_name' (a nil value).  ; Rusia: Кашкавал  ; Basa Turki: kaşkaval/kaşar  ; Arab: قشقوان‎‎ / qashqawān ). Ing Albania, Bulgaria, Makedonia Lor, Serbia lan Rumania, istilah kasebut asring digunakake kanggo nyebut kabeh keju oranye (utawa uga keju kajaba sirene ). Ing menu berbahasa Inggris ing Bulgaria, "кашкавал" diterjemahake minangka "keju jeruk" (dene sirene biasane diterjemahake minangka "keju putih" utawa mung "keju").

Vacuum dikemas kashkaval


Ing Bulgaria, kashkaval (basa Bulgari: кашкавал ) digawe saka susu sapi lan dikenal minangka kashkaval vitosha, dene variasi sing digawe saka susu wedhus wedhus diarani kashkaval balkan . Kashkaval preslav minangka jeneng sing diwenehi keju sing digawe saka campuran kaloro susu kasebut. [1]

Kashkaval minangka salah sawijining jinis keju sing paling populer ing Israel, amarga akeh wong Yahudi sing asale Eropa wetan lan kidul wetan.

Cathetan lan referensi[besut | besut sumber]

  1. a b "Kashkaval". cheese.com. Dibukak ing 26 May 2017.