Karan Johar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Karan Johar
Lair (1972-05-25) 25 Mèi 1972 (umur 44)
Mumbai, Maharastra, India
Taun aktif 1995–present

Karan Johar (करण जौहर (1972-05-25) 25 Mèi 1972 (umur 44)) ya iku aktor, direktor film, lan produser film saka India. Dheweké nduweni anak loro ya iku Hiroo Johar lan Yash Johar.[1] Dheweké lair ing Mumbai, Maharashtra, India.[1] Dhèwèké ya iku anak saka pasangan Hiroo Johar lan Yash Johar.[1] Dheweké iku salah sijiné sutradara sukses ing Bollywood.[1] Dheweké nempuh pendhidhikan ing Greenlawns High School lan H.R. College of Commerce lan Economics ing Mumbai.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Rumah produksi kanthi aran Dharma Production ya iku perusahaan duweké Johar kang biyené duweké bapaké.[1] Awit cilik, dheweké akèh sinau karo aktor India, kayata Raj Kapoor, Yash Chopra, lan Sooraj R. Barjatya, lan anggawé para bintang mau dadi inspirasiné.[1]

Johar miwiti industri perfilmane kanthi dadi aktor kang meranaké kanca cedhak Shahrukh Khan ing film kang judulé Dilwale Dulhania Le Javenge taun 1995.[1] Ora mung dadi aktor, nalika dheweké gawé film, dheweké direwangi karo sutradara, Aditya Chopra.[1]

Dheweké ngluncuraké film garapan kaping pisanané nalika taun 1998 kang judulé Kuch Kuch Hota Hai.[1] Film kasebut menangaké bebungah ing Filmfare Award 1998, dadi Best Movie lan Best Director.[1]

Sasi November 2009, Johar wis ngerampungaké film kang judulé My Name Is Khan, film kang dibintangi déning Shahrukh Khan lan Kajol Devgan.[1] Film kasebut dirilis tanggal 12 Februari 2010 lan diputer pisanan ing Abu Dhabi lan Berlin.[1]

Ing televisi, dheweké dadi presenter acara judulé Koffee with Karan.[1] Taun 2010, dheweké uga nggarap acara televisi kang judulé Lift Kara De.[1]

Taun 2007, Johar kapilih dadi salah sijiné 250 Global Young Leaders déning Geneva.[1] Sadhurungé, ing tanggal 30 September 2006, dheweké dadi sutradara India kaping pisanan kang dadi juri ing ajang Miss World ing Warsaw, Polen.[1]

Taun 2011, dheweké nggarap film kang judulé SHORT TERM SHAADI.[2] Film iki bakal dirilis nalika perayaan Valentin taun 2012.[2] Film iki dijupuk ing Las Vegas lan ning Mumbai.[2]

Filmography[besut | besut sumber]

Minangka Aktor[besut | besut sumber]

  • 1995 Dilwale Dulhania Le Jayenge
  • 2004 Main Hoon Na
  • 2008 Fashion
  • 2009 Luck by Chance

Minangka Sutradara[besut | besut sumber]

  • 1998 Kuch Kuch Hota Hai
  • 2001 Kabhi Khushi Kabhie Gham
  • 2006 Kabhi Alvida Naa Kehna
  • 2010 My Name is Khan

Minangka Produser[besut | besut sumber]

  • 1998 Duplicate
  • 2003 Kal Ho Naa Ho
  • 2010 I Hate Luv Storys

Bebungah[1][besut | besut sumber]

Filmfare Award[besut | besut sumber]

  • 1999 Best Director and Best Screenplay - Kuch Kuch Hota Hai
  • 2002 Best Dialogue - Kabhi Khushi Kabhie Gham

IIFA Award[besut | besut sumber]

  • 2001 Best Costume Designer - Mohabbatein
  • 2002 Best Dialogue - Kabhi Khushi Kabhie Gham

Star Screen Awards[besut | besut sumber]

  • 1999 Best Director - Kuch Kuch Hota Hai
  • 2004 Best Screenplay - Kal Ho Naa Ho

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r (id)biografi Karan Johar dipununduh tanggal 21 Agustus 2011
  2. ^ a b c (id)berita Karan Johar dipununduh tanggal 21 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Karan_Johar&oldid=1093598"