Kamentrian Pendhidhikan lan Kabudayan Republik Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lambang Departemen Pendidikan Nasional Républik Indonésia

Kamentrian Pendhidhikan lan Kabudayan, dicekak Kemdikbud, sadurungé aran "Departemen Pengajaran" (1945-1948), "Departemen Pendidikan lan Kabudayan" (1948-1999), lan "Kamentrian Pendhidhikan Nasional" (1999-2009) iku kamentrian ing Pamaréntah Indonésia kang mbidangi urusan pendidikan. Depdiknas dibawahi Mantri Pendidikan Nasional (Mendiknas) kang wiwit tanggal 21 Oktober 2004 diwengku déning Bambang Sudibyo, lan wiwit 22 Oktober 2009 sajeroning Kabinèt Indonésia Bersatu II diwengku déning: Mohammad Nuh.

Struktur organisasi[besut | besut sumber]

Wektu iki, organisasi Depdiknas dumadi saka:

  • Direktorat Jenderal Manajemen Pendidikan Dasar lan Menengah
  • Direktorat Jenderal Pendidikan Tinggi
  • Direktorat Jenderal Pendidikan Non Formal lan Informal (sadurungé aran Ditjen Pendidikan Luar Sekolah)
  • Direktorat Jenderal Peningkatan Mutu Pendidik lan Tenaga Kependidikan
  • Sekretariat Jenderal
  • Inspektorat Jenderal
  • Badan Penelitian lan Pengembangan

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]