Jose P. Laurel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
José P. Laurel
Jose P. Laurel.jpg
Présidhèn Filipina ke-3
Présidhèn Republik ke-2
Lungguh
14 Oktober 1943 – 17 Agustus 1945
Kadhisiki Manuel L. Quezon (sebagai Présidhèn, de jure)
Jorge B. Vargas (sebagai Ketua Officer Komisi Eksekutif Filipina dan kepala pamaréntahan, de facto)
Kagantèni Sergio Osmeña
Komisaris Dalam Negeri
Lungguh
4 Dhésèmber 1942 – 14 Oktober 1943
Kadhisiki Benigno Aquino, Sr.
Kagantèni Quintin Paredes
Komisaris Kehakiman
Lungguh
24 Dhésèmber 1941 – 4 Dhésèmber 1942
Kadhisiki Teofilo Sison
Kagantèni Teofilo Sison
Senado ng Pilipinas
Lungguh
30 Dhésèmber 1951 – 30 Dhésèmber 1957
Asosiasi Kehakiman Mahkamah Agung Filipina
Lungguh
29 Fèbruari 1936 – 5 Fèbruari 1942
Kadhisiki George Malcolm
Kagantèni reorganisasi pengadilan
Mayoritas Pemimpin Senat Filipina
Lungguh
1928–1931
Kadhisiki Francisco Enage
Kagantèni Benigno Aquino, Sr.
Senator Filipina dari Senator Kabupatèn ke-5
Lungguh
1925 – 1931
Disajikan dengan: Manuel L. Quezon (1925–1931)
Kadhisiki Antero Soriano
Kagantèni Claro M. Recto
Sekretaris Dalam Negeri Filipina
Lungguh
1922–1923
Rerincèn priangga
Lair (1891-03-09)Maret 9, 1891
Tanauan City, Hindia Spanyol (Filipina)
Pati Novèmber 6, 1959(1959-11-06) (umur 68)
Manila, Filipina
Pakuburan Tanauan City, Batangas, Filipina
Parté pulitik Partai Nacionalista (Sebelum 1942; 1945–1959)
Gayutan pulitik liya KALIBAPI (1942–1945)
Sisihan Pacencia Hidalgo
Anak José B. Laurel, Jr.
Sotero Laurel
Natividad Laurel-Guinto
Potenciana Laurel Yupangco
Mariano Laurel
Salvador Laurel
Arsenio Laurel
Rosenda Laurel Avanceña
Almamater Universitas College Filipina Hukum
Universitas Santo Tomas
Yale Law School
Propési Pengacara
Agama Katolik Roma
Tandha tangan

José Paciano Laurel y García (lair ing Tanauan, Batangas , 9 Maret 1891 – pati ing Manila, 6 Novèmber 1959 ing yuswa 68 taun) ya iku Présidhèn Filipina ingkang datheng-3. panjenenganipun ya iku présidhèn saking Republik Filipina kaping kalih, satunggal nagari bonékah bentukan Jepang tembe dipunlenggahi salebetipun Perang Dunia II, saking 1943 ngantos 1945. wonten pangutusan Présidhèn Diosdado Macapagal 1961-1965 panjenenganipun dipundalemi dados présidhèn sah Filipina.

Riwayat sugeng[besut | besut sumber]

José Paciano Laurel y García miyos wonten 9 Maret 1891 wonten ing kitha Tanauan,Batangal. priyantun-sepuhipun Sotero Laurel, Sr. ugi Jacoba García. ramanipun ya iku sapriyantun pejabat wonten ing pangutusan revolusioner Emilio Aguinaldo ugi penandatangan Konstitusi Malolos 1898. panjenenganipun nampi gelar sarjana hukum saking University of the Philippines College of Law wonten 1915, panjenenganipun gegulang wonten ing ngandap bimbingan dekan George A. Malcolm, ingkang lajeng dados Mahkamah Agung. panjenenganipun ndening gelar Master wonten ing babagan hukum saking University of Santo Tomas wonten taun 1919 ugi nglajengaken kuliahnya Yale Law School, wonten ing pundi panjenenganipun ndening gelar Doktor wonten ing babagan hukum. panjenenganipun miwiti karirnya wonten ing babagan paladosan publik tembe taksih dados mahasiswa, panjenenganipun dados utusan kanggé Biro kewanan, lajeng dados panjejibahan wonten ing Komite Kode ingkang njejibahan numindakaken kodefikasi hukum Filipina. salebetipun ngasta damel wonten ing Komite Kode, panjenenganipun nepangi kaliyan Thomas A. Street ingkang wonten ing kengajengipun dados Hakim Agung. Thomas A. Street dados mentor kagemipun. sakondur saking Yale, panjenenganipun dingkat dados wakil Departemen lebet Negiri ugi nyagedaken promosi dados Menteri lebet Negeri wonten 1922. panjenenganipun asring bertentangan kaliyan Gubernur Amérika Jenderal Leonard Wood ugi wonten 1923, panjenenganipun munduraken salira saking kalenggahanipun sareng beberapa anggota kabinèt, dados wujud protesnya majeng Wood.

wonten 1925, panjenenganipun terpilih dados Senat Filipina ugi menjabat salebetipun satunggal masa, sadereng akhirnya kasoran wonten pemilihan 1931. panjenenganipun ugi naté diangkat dados Associate Justice wonten ing Mahkamah Agung wonten 29 Fèbruari 1936. wonten kala penjajahan Jepang inggil Filipina, panjenenganipun memilki gayutan ingkang celak kaliyan Jepang, putranipun bersekolah wonten ing Akademi Angkatan Darat Kamaharajan Jepang ugi panjenenganipun ugi naté nampi gelar doktor kebektosan saking Universitas Tokyo. panjenenganipun dipunsuwun déning Jepang kanggé bekerjasama ugi mbentuk pangutusan sementara. panjenenganipun dipilih déning Majelis Nasional ingkang wonten ing ngandap prabawa Jepang kanggé menjabat dados Présidhèn.


Sing mengku  sadurungé:
de facto
Présidhèn Filipina
1943–1945
Diganti déning:
de facto