John Maxwell Coetzee

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
John Maxwell Coetzee
J.M. Coetzee.JPG
Lair {{{birth_date}}}
Pagawéan Novelis, Essayist, Kritikus literatur, Linguist
Kabangsan Australia / Afrika Selatan
Pangaruh marang Samuel Beckett, Ford Madox Ford, Fyodor Dostoevsky, Daniel Defoe, Franz Kafka, Zbigniew Herbert

John Maxwell Coetzee (lair ing Cape Town, Afrika Kidul, 9 Februari 1940; umur 74 taun) yaiku penulis saka Afrika Kidul. Nalika tanggal 2 Oktober 2003 dheweke nampa kanugrahan Nobel ana ing babagan Sastra minangkani penulis ka-4 saka benua Afrika kang nampa kanugrahan kuwi.[1] Dheweke lair ing Cape Town, nalika lair jenenge John Michael Coetzee.[1][2] Jhon sekolah ana ing Universitas Cape Town, lan entuk gelar ana ing babagan matematika lan basa Inggris.[1][2][3] Nalika wiwitan taun 1960-an dheweke banjur pindah menyang [Inggris]], kanggo makarya dadi programer komputer.[2] Sakwise kuwi dheweke banjur sekolah sastra ana ing Universitas Texas, sakwise lulus Jhon mulang basa Inggris lan sastra ing Universitas Negeri New York, Buffalo nganti taun 1983.[1] Taun 1984 Jhon bali menyang Afrika Kidul kanggo dadi profesor sastra Inggris ana ing University of Cape Town.[1][2][3] Nalika pensiun yaiku taun 2002, dheweke banjur pindah menyang Adelaide, Australia. Ana ing Australia dheweke banjur nampa kanugrahan nobel ana ing Universitas Adelaide.[1][2][3] Jhon yaiku panulis pisanan kang nampa kanugrahan Booker Prize kaping loro: The Life and Times of Michael K nalika taun 1983 lan Disgrace nalika taun 1999.[2][3] Nanging dheweke ora duwe salah siji saka kaloron bukune kang menangake kanugrahan kuwi.[1] Sakliyane kanugraha Hadiah Nobel lan Booker Prize, Jhon uga tau nampa kanugrahan kang liyane.[1]

Bibliografi[sunting | sunting sumber]

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

  • Landscape with Rowers : Poetry from the Netherlands, Princeton University Press, (2004) ISBN 0-691-11736-5.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]