John Maxwell Coetzee

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
John Maxwell Coetzee
J.M. Coetzee.JPG
Pakarya Novelis, Essayist, Kritikus literatur, Linguist
Bangsa Australia / Afrika Selatan
Bebungah utama Penghargaan Nobel bidang Kesusastraan taun 2003

John Maxwell Coetzee (lair ing Cape Town, Afrika Kidul, 9 Fèbruari 1940; umur 76 taun) ya iku penulis saka Afrika Kidul. Nalika tanggal 2 Oktober 2003 dhèwèké nampa kanugrahan Nobel ana ing babagan Sastra minangkani penulis ka-4 saka bawana Afrika kang nampa kanugrahan iku.[1] Dhèwèké lair ing Cape Town, nalika lair jenenge John Michael Coetzee.[1][2] Jhon sekolah ana ing Universitas Cape Town, lan éntuk gelar ana ing babagan matematika lan basa Inggris.[1][2][3] Nalika wiwitan taun 1960-an dhèwèké banjur pindah menyang Inggris, kanggo makarya dadi programer komputer.[2] Sakwise iku dhèwèké banjur sekolah sastra ana ing Universitas Texas, sakwise lulus Jhon mulang basa Inggris lan sastra ing Universitas Negeri New York, Buffalo nganti taun 1983.[1] Taun 1984 Jhon bali menyang Afrika Kidul kanggo dadi profesor sastra Inggris ana ing University of Cape Town.[1][2][3] Nalika pensiun ya iku taun 2002, dhèwèké banjur pindah menyang Adelaide, Australia. Ana ing Australia dhèwèké banjur nampa kanugrahan nobel ana ing Universitas Adelaide.[1][2][3] Jhon ya iku panulis pisanan kang nampa kanugrahan Booker Prize kaping loro: The Life and Times of Michael K nalika taun 1983 lan Disgrace nalika taun 1999.[2][3] Nanging dhèwèké ora duwé salah siji saka kaloron bukune kang menangake kanugrahan iku.[1] Sakliyane kanugraha Hadiah Nobel lan Booker Prize, Jhon uga tau nampa kanugrahan kang liyane.[1]

Bibliografi[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

  • Landscape with Rowers : Poetry from the Netherlands, Princeton University Press, (2004) ISBN 0-691-11736-5.

Cathetan suku[besut | besut sumber]