Jejudo

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Jeju
Lokasi
Letak Jeju
Jeneng basa Korea
Hangul: 제주특별자치도
Hanja: 濟州特別自治道
Alihaksara Anyar: Jeju Teukbyeol Jachi-do
McCune-Reischauer: Cheju T'ŭkpyŏl Chach'ido
Data lan statistik(2004
Jembar: 1 845,55km²
Pedunung: 560 000 jiwa
Kapadhetan: jiwa/km²
Pamérangan administratif: 2 si
ISO 3166-2:
Situs resmi: http://www.cyber.jeju.go.kr/

Jejudo utawi ingkang dipunsebat Pulo Jeju inggih punika pulo vulkanik, 130 km kidul saking garis pasisir Korea. Jejudo inggih punika pulo paling ageng lan provinsi ingkang paling alit ing Korea. Wiyaripun lumahing pulo inggih punika 1.846 km2. Paningalan ingkang utami ing Jeju inggih punika Hallasan, gunung ingkang paling ngingggil ing Korea Kidul lan gunung berapi aktif, ingkang nginggilipun 1.950 m dpl. 360 gunung berapi satelit laladan gunung berapi utami.[1]

Paningalan ing Jejudo[besut | besut sumber]

Jejudo ingkang dumunung ing pungkasan Ujung Korea lan boten tebih saking nagara Jepang. Jejudo gadhahi paningalan ingkang endah saking tebing-tebing nginggil, segara, padang kembang, lan padang wana ingkang wiyar. Jejudo eksotis amargi iklim saking daratan Asia lan 4 musim ingkang saged damel sekar-sekar ingkang asri sami kaliyan laladan subtropis. Tuladha sekar ingkang werni-werni, ingkang utami jeruk seogwipo ingkang wentukipun alit, ananging manis.

Galeri[besut | besut sumber]

Wisata ing Jejudo[besut | besut sumber]

Ing Jejudo wonten papan-papan wisata ingkang sae inggih punika:

  1. Gunung Hallasan, ingkang dumunung ing tengah-tengah saking Jejudo punika gadhahi kaendahan ingkang sae. Kaendahan gunung punika saged dipuntingali ing wekdal musim atis, sawekdal wonten salju ingkang mandhap.
  2. Pasisir Jungmun, panggenanipun boten tebih saking Jeju Jungmun Resort. Pasisir ingkang gadhahi wédhi ingkang werni-werni tuladha, cemeng, pethak lan abrit. Pasisir punika sepen, ananging pasisir punika dados lokasi syuting film ingkang sae.
  3. Muséum Haenyeo, dipundamel amargi gadhahi sejarah tiyang-tiyang wadon ingkang dados panyelem. Tiyang-tiyang wadon punika badhe mundhut mutiara lan kerang ing laut. Haenyeo piyambak ing basa Korea ateges Penyelem Wadon.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)www.new7wonders.com(dipuntingali tanggal 26 September 2011)
  2. ^ (id)www.anneahira.com(dipuntingali tanggal 26 September 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jejudo&oldid=1015395"