Jéli kopi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Coffee jelly
Coffee jelly.jpg
JinisJelly dessert
Panggonan asalJapan, England
Woworan pokokInstant or fresh coffee, sugar and gelatin or agar jelly
Buku masakan: Coffee jelly  Médhia: Coffee jelly

Sele kopi Jepang digawe saka kopi legi sing ditambahake karo agar, bahan kaya gelatin digawe saka alga lan diarani kanten ing basa Jepang. [1] Ing resep Eropa lan Amerika, gelatin tradisional digunakake tinimbang agar.

Iki asring dipotong dadi kubus lan disajikake ing macem-macem panganan cuci mulut lan omben-omben. Kubus jeli kopi kadhang ditambahake ing susu, ing sisih ngisor pelampung es krim, utawa kanggo dekorasi sundae es krim. Jeli kopi asring ditambahake ing cangkir kopi panas utawa es, kanthi krim lan sirup permen karet ditambah. Susu kental diwutahake ing persagi jeli kopi adhem ing mangkuk.

[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. White 2012.
  2. Macewan, Matthew. "The Delicious Road: a Japanese Dessert Journey". Tofugu. Dibukak ing 31 August 2016.