Lumba-lumba

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Iwak Lumba-lumba)
Lumba-lumba
Temporal range: Miocene awal - Saiki
Lumba-lumba Australia
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Ordo: Cetacea
Suborder: Odontoceti
Kulawarga: Delphinidae lan Platanistoidea
Gray, 1821
Genus

Pirsani artikel ing ngisor.

Lumba-lumba iku mamalia laut sing cerdas banget. Saliyané iku sistem alamiah sing nglengkapi awake uga komplès banget. Saéngga akèh tèknologi sing inspirasiné saka lumba-lumba. Salah siji contoné ya iku kulit lumba-lumba sing bisa nyilikaké gèsèkan karo banyu, saéngga sithik banget rerendhet lumba-lumba anggoné mbluru ing banyu. Perkara iki sing dipigunaaké para perenang kanggo ngrancang klambi renang sing mèmper kulit lumba-lumba.

Taksonomi[besut | besut sumber]

Enem kéwan ing famili Delphinidae umumé disebut "paus". Kéwan iki sok disebut "blackfish" (iwak ireng):

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lumba-lumba&oldid=968470"