Indah Dewi Pertiwi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Indah Dewi Pertiwi
Indah dewi pertiwi-20110105-006-hendra.jpg
LairIndah Dewi Pertiwi
Pakaryanpenyanyi
Taun aktif2010-saiki

Indah Dewi Pertiwi (lair ing Kutha Bogor, 30 Januari 1991; umur 28 taun) misuwur kanthi jeneng IDP.[1] Indah iku salahsijiné penyanyi kang asalé saka Indonesia.[1] Indah dadi miwuwur jenengé nalika nyanyi lagu kang judhulé Baru Aku Tahu Cinta Itu Apa.[1] Karir ing babagan musik wiwit taun 2010.[1] Albume kang sepisanan kang irah-irahané Hipnotis bisa kadol cacahé punjul sayuta kopi.[1] Kanggo ngisi album iku, Indah nyiapaké tembang siji mbaka siji.[1]

Indah dewi Pertiwi tau nyanyi bareng karo Ahmad Dhani ing lagu kang irah-irahané Terbakar.[2] Indah uga ora nyangka yèn laguné kang irah-irahané Baru Aku Tahu Cinta Itu Apa bakal langsung sukses.[2] Indah uga ora nyangka yèn Ring Back Tone (RBT) lan kaset saka lagu iku bakal laris.[2] Indah Dewi Pertiwi iku anak saka pasangan Yuyu Wahyuni kang nduwéni katurunan Jawa lan Rohdi kang asliné Sundha.[3]

Preduli Sosial[besut | besut sumber]

Sanajan lagi waé dadi penyanyi, Indah Dewi Pertiwi kalebu penyanyi kang nduwéni kawigatén tumrap sosial.[4] Iki kabuktékaké kanthi nekani salah sijiné panti asuhan ya iku Panti Asuhan Anak Balita Tunas Bangsa ing tlatah Cipayung, Jakarta Wétan.[4]

Nalika iku, Indah bareng karo kalompok Waktu Band katon sumringah nalika teka ing panti asuhan duwekké Dinas Sosial Pamaréntah Provinsi DKI Jakarta iku.[4] Ing kana, Indah sesrawungan lang nyanyi bareng karo bocah-bocah ing Panti Asuhan.[4] Saliyané iku personel Waktu Band ya iku Fadly, Dandy, Danty, Reza lan Ipik uga mèlu ngiringi nganggo musik.[4]

Diskografi[besut | besut sumber]

Album[besut | besut sumber]

  • Hipnotis (2010)
  • Senandung Ramadhan [Kompilasi] (2010)
  • Hipnotis, Entertaiment Edition [Repacked] (2010)

Tembang[besut | besut sumber]

  • Aku Tak Berdaya (2011)

Bebungah[besut | besut sumber]

  • Dahsyatnya Awards 2012: Penyanyi Sala Wanita Terdahsyat

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Album Perdana Indah Dewi Pertiwi Tembus 1 Juta Keping(dipunundhuh tanggal 19 Juli 2011)
  2. a b c celebrity.okezone.com(dipunundhuh tanggal 20 Juli 2011)
  3. tabloidnova.com(dipunundhuh tanggal 20 Juli 2011)
  4. a b c d e showbiz.liputan6.com(dipunundhuh tanggal 20 Juli 2011)