Hutspot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Hutspot
Hutspot in pan.JPG
Panggonan asalThe Netherlands
Woworan pokokPotatoes, carrots, onions
Buku masakan: Hutspot  Médhia: Hutspot
Hutspot nganggo karbonade (daging babi)
Hutsepot Flemish

Hutspot (Walanda), hochepot (Prancis), utawa hotchpotch (Inggris), minangka sajian kentang rebus lan tumbuk, wortel, lan bawang kanthi sejarah dawa ing masakan tradisional Walanda . Hutspot uga ditemokake ing masakan Indonesia amarga ikatan kolonial. [1]

Masakan kentang tumbuk Walanda kayata stamppot kalebu boerenkool ("kubis petani" utawa kale ), andijvie ( endive ), spruitjes ( sprouts brussels ) lan / utawa zuurkool ( sauerkraut ), umume nganggo rookworst ( sosis asap) utawa daging babi asap. Tekstur chunky sajian kasebut mbedakake saka panganan adhedhasar kentang liyane sing luwih murni. More a hearty meal saka sajian sisih, hutspot banget populer sak Walanda mongso. Rotmos sajian Swedia - "root mash" - padha, mung kanggo bawang sing diganti karo swede ( kålrot ). Potch, iringan tradisional Welsh kanggo panganan daging, uga digawe karo kentang tumbuk, wortel, swede, parsnip lan kadang sayuran oyot liyane. Sanajan jeneng sing padha, iki sajian sing béda karo hutsepot Flemish, daging sing dienggo sayuran sing durung mateng.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Indonesisch Kookboek Selamat Makan (PDF). Koninklijke Marine. 1999.