Stamppot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stamppot
Boerenkool stamppot.jpg
A boerenkool (curly kale) stamppot served with traditional rookworst (smoked sausage)
JinisSide dish or Main course
Panggonan asalNetherlands
Woworan pokokPotatoes, various vegetables and/or fruit
VariasiHutspot, Wortelstoemp
Buku masakan: Stamppot  Médhia: Stamppot

Stamppot ( Inggris : Mash pot) yaiku sajian tradisional Walanda sing digawe saka kombinasi kentang sing diuleg karo siji utawa pirang-pirang sayuran.

Sujarah lan wedharan[besut | besut sumber]

Campuran janganan iki biasane kalebu sauerkraut, endive, kale, bayem, turnip, utawa wortel lan bawang (kombinasi saka kalorone diarani hutspot ing Walanda lan wortelstoemp ing Belgia). Janganan ijo kaya ta endive bisa ditinggalake mentah lan ditambah karo kentang mung ing tahap uleg. Sawetara jinis stamppot regional sing ora umum digawe nganggo woh lan kentang, kaya ta blauwe bliksem (petir biru), digawe nganggo pir, lan hete bliksem (bledhek panas), digawe karo apel sing legi. Nanas uga bisa uga kalebu ing sauerkraut [1] utawa stamppot endive.[2] Ing taun-taun pungkasan, variasi ing stamppot tradisional wis saya populer nalika nambah bahan kaya ta roket, bawang, bit, ubi, jamur, lan macem-macem sayuran liyane. Kadhangkala, iwak digunakake minangka bahan ing stamppot uga ora dadi bahan sing beda. Stamppot utamane panganan sing adhem.[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Zuurkoolstamppot met ananas" [Sauerkraut stamppot with pineapple]. Unox.nl (ing basa Dutch). Dibukak ing 12 October 2015.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. "Andijviestamppot met ananas" [Endive stamppot with pineapple]. Recepten.net (ing basa Dutch). Dibukak ing 12 October 2015.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  3. Albala, Ken, ed. (2011). Food Cultures of the World Encyclopedia. Greenwood. p. 251. ISBN 978-0313376269. Dibukak ing 12 October 2015.