Rookworst

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rookworst
Boerenkool met worst.jpg
Rookworst with stamppot of kale (boerenkool).
Panggonan asalNetherlands
Tlatah utawa prajaNorthwestern Europe
Hawa ajanganwarm
Woworan pokokPork and spices
Buku masakan: Rookworst  Médhia: Rookworst

Rookworst ( Dutch pronunciation: [ˈRoːkʋɔrst] (pra=|Babagan swara iki  ; sosis asap) minangka salah sawijining olahan jinis sosis Walanda ing endi daging sing dicampur dicampur rempah-rempah lan uyah lan diiseni ing selubung (asale saka usus, nanging saiki biasane digawe saka kolagen sapi). Rookworst minangka bahan tradisional ing stamppot . Diterangake minangka sosis jinis Bologna, umume ing Walanda lan uga diekspor menyang Inggris Raya. [1] Rookworst khas Walanda digawe nganggo daging babi, [2] nanging ing taun-taun pungkasan, rookworst adhedhasar kalkun kasedhiya ing umume supermarket Walanda.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Leistner (1987). "Shelf-Stable Products: SSP and IMF based on Meat". In Larry R. Beuchat, Lous B. Rockland (ed.). Water activity: theory and applications to food: [proceedings of the tenth basic symposium held in Dallas, Texas, June 13–14]. CRC. pp. 304–28. ISBN 978-0-8247-7759-3.
  2. Witt, Robbert de (9 December 2006). "Geen rookworst voor Nederlanders in Indonesië". Elsevier (ing basa Dutch). Diarsip saka sing asli ing 3 November 2014. Dibukak ing 22 October 2014.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)