Hochepot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Hochepot

Hochepot (basa Walanda: hutsepot ) minangka jinis rebus sing dihargai ing wilayah Nord-Pas-de-Calais ing Prancis, lan ing Flanders lan Hainaut ing Belgia. Asal-Usulé diwiwiti ing Abad Pertengahan lan resep-resep sing pisanan dikenal ing Manuscript of Sion, risalah masak paling tuwa sing ditulis nganggo basa Prancis udakara abad kaping 13. Sanajan meh tembung sing padha digunakake ing basa Walanda lan Prancis, nanging ora ana gandhengane karo hutspot Walanda yaiku panganan sing digawe saka kentang uleg lan resep sing diarani digawe nalika ngepung Leiden ing taun 1574.