Hangout (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hangout
Gambar:Hangout-film.jpg
Poster film
Disutradarani Raditya Dika
Diprodhuseri Gope T Samtani, Sunil Samtani
Ditulis déning Raditya Dika
Dibintangi Raditya Dika
Prilly Latuconsina
Soleh Solihun
Titi Kamal
Mathias Muchus
Surya Saputra
Dinda Kanya Dewi
Gading Marten
Bayu Skak
Perusahaan
prodhuksi
Tanggal metu
22 Desember 2016
Suwéné
110 Menit
Nagara  Indonesia
Basa Bahasa Indonesia

Hangout ya iku filem komedi horror Indonesia taun 2016. Filem iki tayang ing tanggal 22 Dhésèmber 2016. Filem iki disutradarai déning Raditya Dika. Filem iki diparagakaké déning Raditya Dika, Prilly Latuconsina, Soleh Solihun, Titi Kamal, Mathias Muchus, Surya Saputra, Dinda Kanya Dewi, Gading Marten lan Bayu Skak. [1]

Ringkesan[besut | besut sumber]

Wong lanang misterius kang jenengé Toni Sacalu, nganggo inisial P. Toni Sacalu ngajak 9 publik figur kanggo 'Hangout' ing villa ing pulo kang adoh mencil.

Hangout iki nduwèni tujuwan kanggo ngrembug proyèk nganggo dhuwit gedhé. Dhèwèké kabèh padha mangkat kanggo teka ing undhangan kui.

Ing kana, perkara katon wiwit wengi sepisan nalika Mathias Muchus mati diracun ing ngarepé dhèwèké kabèh. Sabanjure ana alangan manèh, ya iku padha ora bisa langsung bali amarga prau bakal teka limang dina manèh. Dhèwèké kabèh padha kejebak ing pulo iku.

Dhèwèké padha usaha kanggo urip, nanging saka siji malah mati. Nalika turah wong papat, salah sawijining wong bisa nemu sapa kang dadi pembunuh. Nanging, durung ana kang bisa ngandakaké sapa kang dadi pembunuh, dhèwèké wis mati.

Ana apa Pak Toni Sacalu ngajak wong-wong mau kabèh, banjur padha kudu dipatèni? Sapa waé wong-wong kang turah papat kui mau? Sapa kang matèni, apa pak Toni Sacalu utawa salah sawijining saka wong papat mau? 

Paraga[besut | besut sumber]

Kabeh paraga ing filem iki tetep nggunakaké jeneng asli minangka jeneng peran, nganggo latar diwènèhi corak kanggo saben tokoh miturut dalané crita.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]