Gunung Rushmore

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mount Rushmore National Memorial
IUCN kategori V (protected landscape/seascape)
Dean Franklin - 06.04.03 Mount Rushmore Monument (by-sa)-3 new.jpg
Sculptures of George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt and Abraham Lincoln (left to right) represent the first 130 years of the history of the United States.
Masalah Lua ing Modul:Location_map larik 450: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/USA relief" nor "Template:Location map USA relief" exists.
Pernah Pennington County, South Dakota, U.S.
Kutha cedhak dhéwé Keystone, South Dakota
Laladan 1,278.45 acres (5.17 km2)
Dikukuhaké March 3, 1925
Dhayoh nearly 3 million (ing 2012)
Bebadan pamaréntahan National Park Service

Gunung Rushmore inggih punika gunung ageng ingkang wonten patungipun Présidhèn Amérika Sarékat cacah sekawan. Gunung punika dumunung ing ceketipun Keystone, ing Black Hills saking South Dakota. Présidhèn ingkang dipungambaraken inggih punika: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore "Teddy" Roosevelt, lan Abraham Lincoln. Sedaya présidhèn dipunpilih kagem makili pandiri, partumbuhan, lan palestarian Amérika Sarékat. Pendamelan punika dipunrancang déning Yohanes Gutzon Borglum (25 Maret 1871 - 6 Maret 1941).[1]

Kasunyatan Gunung Rushmore[besut | besut sumber]

  1. Pamatung Gutzon Borglum miwiti ngebor gunung punika kanthi kadhuwuran 5725 kaki ing taun 1927, ing umur 60.
  2. Ingkang damel Kuil Dhémokrasi gadhah wekdal 14 taun lan arta $ 1 juta.
  3. Rushmore granit gadhah menara 5.500 mèter nginggilipun lumahing segara.
  4. Ukiran ing Gunung Rushmore inggih punika skala tiyang kakung ingkang nginggilipun 465 mèter.
  5. Ukiran ing Mt. Rushmore gadhah dhuwur sami kaliyan gedhong enem lante.
  6. Saben pasuryan présidhèn nginggilipun sami kaliyan Sphinx Mesir, gadhah ukuran 60 kaki saking janggut ngantos nginggilipun mustaka.
  7. Grana présidhèn panjangipun 20 kaki, 18 kaki kagem tutuk lan 11 kaki kagem tutuk.
  8. Tiyang ingkang damel kedah ndaki 506 jangkahan saben dintenipun ing Gunung Rushmore.[2]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ www.enchantedlearning.com(dipuntingali tanggal 6 Oktober 2011)
  2. ^ www.mountrushmoreinfo.com(dipuntingali tanggal 6 Oktober 2011)