Gembluk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Babi ngisep sing wis mati sadurunge dipanggang kanggo dikonsumsi ing pesta tailgate Amerika

Anak babi sing isih nyusu punika anak babi kang dadi panganan masio isih butuh ibu susu (IE, a piglet kang isih " nyusu "). Ing konteks kuliner, babi sing nyedhot disembelih umure rong nganti enem minggu. Biasane dimasak kanthi utuh, asring dipanggang, ing macem-macem masakan. Biasane disiapake kanggo acara khusus lan pakumpulan.

Daging saka babi sing ngisep pucet lan alus lan kulit sing asri asri lan bisa digunakake kanggo kulit daging babi . Tekstur daging bisa rada gelatinous amarga akeh kolagen ing babi enom.

Lechón[besut | besut sumber]

Lechon
2144Paang Bundok, La Loma, Quezon City 46.jpg
Lechón being roasted in one of the lechon stores in La Loma, Quezon City, Philippines
AjanganDish
Panggonan asalSpain
Hawa ajanganHot
Woworan pokokSuckling Pig
VariasiStuffing of lemongrass, onion, garlic (for Visayan variant)
Buku masakan: Lechon  Médhia: Lechon
Lechon kawali saka truk panganan Filipina ing Los Angeles, California

Lechón ( pangucap cara Spanyol: [leˈt͡ʃon] ; saka leche "susu" + -ón) minangka sawijining olahan panganan daging babi ing sawetara tlatah ing saindenging jagad, sing paling khusus ing Spanyol lan bekas barang kolonial Spanyol ing saindenging jagad. Lechón minangka tembung Spanyol sing nuduhake babi cilik sing wis dipanggang sing isih dipangan kanthi ngisep susu ibune ( babi sing ngisep ). Lechón minangka panganan populer ing Spanyol, Kuba, Puerto Rico, Republik Dominika, lan negara-negara liyane sing nganggo basa Spanyol ing Amerika Latin . [1] Piring kasebut nyedhiyakake babi ngisep panggang sing wis mateng areng . Iki wis diterangake minangka sajian nasional Kuba, Puerto Rico, lan Spanyol. [2]

Referensi[besut | besut sumber]

Babi ing pigpen (nutup)
Babi Ngisep Cina, Kolkata
Gaya Kanton panggang babi ngisep
Spanferkel, masakan Jerman
  1. Jonathan Deutsch; Megan J. Elias (15 April 2014). Barbecue: A Global History. Reaktion Books. p. 90. ISBN 978-1-78023-298-0.
  2. Maclay, Elise (1 October 2014). "Restaurant Review: Zafra Cuban Restaurant & Rum Bar". Connecticut Magazine. New Haven, Connecticut, United States. Dibukak ing 26 December 2019. When it comes to "authentic" dishes like lechon asado (which Spain, Puerto Rico, the Philippines and Cuba all claim as their "national dish"), ingredients, recipes and methodology differ contentiously enough to start a war.