GThumb

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
gThumb
GThumb Logo.svg
Screenshot of gThumb 3.1.2.png
Tampilan gThumb 3.1.2
Pangembang Paolo Bacchilega
Versi rilis terbaru 2.11.3 / 14 April 2010 (2010-04-14), 3414 dina kepungkur
Basa pamrograman Basa C
Sistem operasi Linux, Solaris, BSD, Unix-like
Jenis Image viewer
Lisènsi GNU General Public License
Situs web live.gnome.org/gthumb

gThumb punika aplikasi picture viewer ingkang badhé nampilakèn thumbnail saking gambar-gambar ing salebeting direktori[1]. Pengguna saged gadhah kanggé ningali gambar mau kaliyan sangat dètail. Bahkan, data non visual saking gambar ugi saghèd ningali kaliyan detail[1]. sanèsipun punika saghèd nampilakèn, gThumb ugi saged ngèlampahi aksi kados ta rotasi, konversi, lan sanèsipun. manawi dipunkarèpakèn, gThumb ugi saged dipunginaakèn kanggé ndamèl web album lan nyèrat gambar-gambar ingka g dipunremenaken ing CD Writer.[1]

kalangkungan saking aplikasi punika sfitur-fitur ingkang dateng sami kaliyan antarmuka penggunanipun ingkang saé lan kestabilan ingkang patut dipunpuji[1]. Antarmuka penggunanipun prasaja lan sangat gampil dipunpahami, sanèsipun punika gThumb ugi saged ngemutaken direktori kapungkasan ingkang dpupunikanjungi sarta gThumb punika saé ingkang nangani gambar-gambar ingkang ukuranipun ageng lan gadhah dokumentasi ingkang jangkep.[1]

kawetesan saking aplikasi punika hampir boten wonten. satunggal hal ingkang karaos cekap nggangu manawi inggih punika waktu tunggu ingkang sakedhik lami.[1]

Fitur-fitur[besut | besut sumber]

Fitur-fitur gThumb dipunginakakenn dados [2]:

  • Image Viewer
    • Ningali gambar tunggal (kalebet animasi GIF). jinis gambar ingkang dipundukung inggih punika: BMP, JPEG, GIF, PNG, TIFF, ICO, XPM.
    • Ningali data EXIF ingkang kalet ing gambar JPEG.
    • Ningali ing modus layar penuh.
    • Ningali gambar dipunputar, mbalik, ireng lan putih.
  • Image Browser
    • Menjelajah hard disk kaliyan menampilkan thumbnail saking berkas gambar.
    • Secara otomatis memperbarui konten folder.
    • Menyalin, gantos, menghapus gambar lan folder.
    • Bookmarks folder lan katalog.
  • Image Organizer
    • Mengatur gambar ing katalog.
    • Cetak foto lan komentar.
    • Pencarian kanggé foto ing hard disk lan nyimpen kasil dados katalog. Kriteria Pencarian ajeg kalet ing salebeting katalog pramila saged memperbarui ing wanci ingkang dipunperluaken.
  • Image Editor
    • gantos gambar hue, saturasi, terang, kontras lan jumbuhaken warni.
    • Skala lan mutar gambar.
    • nyimpan gambar ing format salajengipun: JPEG, PNG, TIFF, TGA.
  • Advanced Tool
    • Impor foto saking kodhak digital.
    • Slide Shows.
    • ngatur gambar dados latar belakang Desktop.
    • ndamel gambar indeks.
    • ndamel web album.
    • Mengkonversi format gambar.
    • ngubah gambar tanggal lan waktu.
    • JPEG lossless transformasi.
    • nemuaken duplikat gambar.
    • nyalin gambar ing CD / DVD.
    • Penuh dokumentasinipun.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f http://www.infolinux.web.id (2005), Mengisi Liburan dengan Linux, halaman 35-36. Diaksès nalika 24 Nop 2012.
  2. Gnome.org, Fitur gThumb. Diaksès nalika 01 Juni 2010.