GIF

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Contoh gambar.gif

Graphics Interchange Format (GIF) ya iku format grafis kang paling sering digunakaké saperlu kanggo désain website. GIF duwéni kombinasi warna luwih sitik tinimbang JPEG, ananging bisa nyimpen grafis karo latar ing mburiné (background) transparan utawa ning bentuk animasi sederhana.[1]

Babagan GIF[besut | besut sumber]

Sadurungé dadi GIF format gambar asli iku dikompres karo CompuServe.[2] Bitmap jinis iki ndukung 256 warna lan bitmap sering diweruhi ning internet internet.[2] Format GIF namung nyimpen gambar kang gedhené 8 bit lan namung bisa digunakaké mode grayscale, bitmap, lan index color.[3] Format iki iku format standar Internet atawa publikasi elektronik.[3] Ora namung iku format iki uga migunani kanggo multiple bitmap ning safile nganti bisa ngasilaké gambar animasi lan merekam penggunaan Transparency Masking.[3] GIF sering digunakaké kanggo mulasi kaca HTML ning tag, spanduk (banner), icon, lan liya-liyané.[4]

GIF uga bisa kanggo nampilaké gambar kang komposisiné iku ora migunakaké warna akeh, kayata gambar kartun.[4] Ananging, GIF ora cocok digunakaké kanggo menampilaké foto.[4] GIF migunakaké metode Lossless Compression, kanggo nggawé ukuran file kang cilik banget.[4] Lossless Compression ya iku kompresi kang ora ngurangi kualitas ning gambar, ananging bisa gawé pengaruh cilik gedhené gunggung file, mula ora nganggo ngilangaké data nalika dikompresi.[4]

Struktur File[besut | besut sumber]

Iki struktur file GIF:[5]

  • Bagiyan kepala (Header): Nyimpan informasi identitas file GIF (3 bytes, kudu string "GIF") lan versinya (3 bytes, kudu string "87a" utawa "89a")
  • Global Screen Descriptor: Mendefinisikan logikal screen file GIF kang ditampilaké.
  • Global Color Table: Gambar ning GIF bisa migunakaké global color table utawa tabel warnané dhewe-dhewe. Migunané GCT bakal gawé ukuran file GIF tambah cilik.
  • gambar1, gambar2, gambar3, ... gambar-n: nggal gambar duwéni struktur blok dhewe-dhewe lan terminator nggal file.
  • Trailer: Akir saka file GIF.

Kompresi GIF[besut | besut sumber]

Format GIF kang migunakaké kompresi algoritma saka LZW (Lempel Zev Welch) kang diduwéni Unisys.[4] Kang nyekel hak cipta GIF saiki iku CompuServe Incorporated.[4] Wiwité GIF iku format kang bebas royalti kanggoné kabeh pengguna ananging taun 1995.[4] Unisys mutusaké narik royalti ing vendor pengguna GIF.[4]

Versi[besut | besut sumber]

Versi Pisan[besut | besut sumber]

Versi pisanan GIF iku GIF87a metu ning taun 1987 kang duwéni fasilitas :[4]

  • Kompresi LZW
    • Bisa dilebuni gambar luwih saka siji ning safile lan nampilaké sacara gentiyan, animasi.
    • Ngatur posisi gambar ning latar GIF.
  • Interlacing

Interlacing ya iku teknik nampilaké gambar kanti cara gradual.

Versi Pindo[besut | besut sumber]

Versi kaping loroné GIF ya iku GIF GIF98a, gunané nambahaké fasilitas ning GIF89a iki ya iku:[4]

  • Bisa ngatur wektu nggal gambar.
  • Ngatur masukkan saka panganggoné.
  • Ngatur warna transparansi.
  • Nyimpan komentar.
  • Nampilaké baris saka teks.
  • Menambahaké spesifikasi aplikasi kang digunakaké ning MC.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Bonnie Soeherman (2008). Photoshop for Abusement. Elex Media Komputindo. ISBN 978-979-27-3058-6. 
  2. ^ a b Wahana Komputer (1999). Pemrograman Visual Basic 5.0. ANDI Yogyakarta. ISBN 978-522-545-6 Check |isbn= value (help). 
  3. ^ a b c Wahana Komputer (2007). Corel Draw X3: Désain Grafis Suite. Salemba Infotek. ISBN 978-979-9550-79-8. 
  4. ^ a b c d e f g h i j k Pupung Budi Purnama (2004). Kiat Praktis Menjadi Désainer Web Profesional. Elex Media Komputindo. ISBN 979-20-5763-3. 
  5. ^ KOMPRESI CITRA. Diakses pada 8 Mei 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=GIF&oldid=1044907"