Bita

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ater-ater bita
Désimal
Value SI
10001 k kilo-
10002 M mega-
10003 G giga-
10004 T tera-
10005 P peta-
10006 E exa-
10007 Z zetta-
10008 Y yotta-
Biner
Value IEC JEDEC
10241 Ki kibi- K kilo-
10242 Mi mebi- M mega-
10243 Gi gibi- G giga-
10244 Ti tebi-
10245 Pi pebi-
10246 Ei exbi-
10247 Zi zebi-
10248 Yi yobi-

bita (Basa Inggris: byte) iku istilah sing biasa dipigunakaké minangka satuan saka panyimpenan data ing komputer. Sak bita dumadi saka wolung bit.

Aksara B dipigunakaké jroning cekakan byte. (bit migunakaké cekakan b.) kaya kB = kilobita. Cakram padhet (hard disk) mawa kapasitas 40GB sacara gampang bisa nyimpen nganti 40 èwu yuta (miliar) bita utawa gigabita data.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bita&oldid=868886"